Acasă Stirile zilei Wikileaks are propria versiune. Teroristii din Paris, protejati de serviciile secrete

Wikileaks are propria versiune. Teroristii din Paris, protejati de serviciile secrete

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Julian Assange, fondatorul website-ului de dezvaluiri Wikileaks, ridica semne de intrebare cu privire la atentatele din Paris si sugereaza, printre altele, ca atacatorii ar fi putut fi protejati de serviciile secrete franceze.

Intr-un raspuns pe Twitlonger, ca reactie dupa ce a fost acuzat ca ar fi slabit securitatea tuturor dezvaluind jihadistilor si gruparilor teroriste ca guvernele lumii le urmaresc comunicatiile electronice, Assange militeaza pentru supraveghere electronica tintita, nu in masa.Fondatorul Wikileaks spune ca „statul francez a incercat sa-i prezinte pe ucigasi drept super-rai, pentru a-si ascunde propria incompetenta”, cu toate ca realitatea este ca asasinii de la Charlie Hebdo erau „impiedicati, fara speranta, si-au lasat in urma cartea de identitate, s-au coordonat prin telefon si au murit rapid”.

„Tragedia din Paris este inca un exemplu ca e nevoie de o supraveghere competenta, tintita, nu de supraveghere in masa”, explica acesta.

Assange incheie cu o serie de intrebari legate de „esecurile dubioase” ale autoritatilor din Franta, din ultimele zile.

„Cherif Kouachi a fost anterior implicat in insurgenta sunnita din Siria. Fratii erau cumva protejati de serviciile secrete franceze, in cadrul aventurismului francez in Siria, Libia si aiurea – fiind o cale de a sifona bani, arme si militanti in Africa si Orientul Mijlociu?”, intreaba acesta.
Assange continua: „Erau fratii protejati cumva pentru ca erau informatori, cu consimtamant sau fara? Erau protejati pentru a efectua o arestare telegenica, care sa sporeasca bugetele, cu cateva secunde inainte de inceperea atacului – insa atacul a fost devansat?

De ce arhitectura de securitate din cladirea Charlie Hebdo era atat de slaba? Cum de au intrat in Franta si in mainile unor cunoscuti jihadisti arme semiautomate? Si, mai ales, de ce aventurismul sunnit nebunesc al Frantei in Siria, Libia si alte parti din Africa a fost tolerata, in pofida inevitabilei destabilizari, radicalizari si efecte secundare?”.

Postarea lui Assange se incheie cu un link catre site-ul sau, Wikileaks, unde este postat un document secret, din 2011, despre implicarea marilor puteri in conflictul din Siria.