Premierul Victor Ponta va fi consiliat pe probleme strategice, de securitate si economie de generalul american in rezerva Wesley Clark.

„In perioada urmatoare, prin pozitia sa, generalul in rezerva Wesley Clark va incerca sa isi ofere expertiza in perspectiva construirii de catre Guvernul Romaniei a unor politici pozitive, care sa sprijine cresterea economica si investitiile care creeaza noi locuri de munca”, a precizat Guvernul.

„Romania este o tara foarte bogata, are un potential urias. Eu lucrez in afaceri astazi, m-am retras din armata acum 12 ani, lucrez in sectorul bancar, in sectorul energetic, in sectorul mineralelor si in sectorul combustibililor biologici. Acestea sunt domeniile care prezinta cel mai mare potential pentru dezvoltarea economica a Romaniei. Cred ca pot sa vin cu o experienta importanta pentru aceste domenii, cred ca voi putea atrage investitori si voi stimula cresterea economiei Romaniei. Ar putea fi unul din cele mai bogate state din Europa, avand in vedere resursele naturale bogate si geografia Romaniei”, a spus Clark.

Wesley Clark a fost comandant NATO si candidat la alegerile pentru Casa Alba, din 2004.

Generalul Clark a activat in Armata SUA si a condus operatiunile din razboiul din Kosovo, in perioada 1997-2000, in timpul administratiei Bill Clinton. In prezent, este un lider important al Partidului Democrat si s-a implicat pe larg in sustinerea senatorului Hillary Clinton si a presedintelui american Barak Obama.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.