Acasă Stirile zilei Warner Bros lanseazaă în format e-book scenariile unor filme

Warner Bros lanseazaă în format e-book scenariile unor filme

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

În curând, în format e-book, vom lansa scenariile unor filme celebre, precum „Casablanca” şi „Ben-Hur”, anunţă reprezentanţii studiourilor hollywoodiene Warner Bros.

În acest proiect, denumit „Inside the Script”, se află incluse filmele „Un American la Paris / An American in Paris” şi „La nord, prin nord-vest / North by Northwest”.

Versiunile e-book ale acestor scenarii vor conţine elemente inedite, precum descrierile unor scene de luptă, note de producţie, storyboard şi fotografii realizate pe platourile de filmare.

E-book-ul pentru „Un American la Paris” include reproduceri ale biletelor vândute la premiera de la Hollywood a filmului, realizate de artistul John Truwe.

În versiunea e-book a scenariului pentru „Casablanca” se află şi o telegramă expediată de producătorul Hal Wallis, în care acesta descrie cearta cu directorul Jack Warner, care l-a bruscat pe Wallis pentru a susţine el însuşi pe scenă discursul de acceptare a premiul Oscar, acordat în 1944 acestei pelicule.

E-book-ul pentru „La nord, prin nord-vest” include schiţele costumelor din film şi pasaje extrase din notele muzicale ale compozitorului Bernard Herrmann.

Versiunea e-book a scenariului filmului „Ben-Hur” conţine pasaje ilustrate cu prestaţia actorului Charlton Heston şi pasaje extrase din jurnalul de platou din timpul filmărilor.

Andreea Mușatescu