În curând, în format e-book, vom lansa scenariile unor filme celebre, precum „Casablanca” şi „Ben-Hur”, anunţă reprezentanţii studiourilor hollywoodiene Warner Bros.

În acest proiect, denumit „Inside the Script”, se află incluse filmele „Un American la Paris / An American in Paris” şi „La nord, prin nord-vest / North by Northwest”.

Versiunile e-book ale acestor scenarii vor conţine elemente inedite, precum descrierile unor scene de luptă, note de producţie, storyboard şi fotografii realizate pe platourile de filmare.

E-book-ul pentru „Un American la Paris” include reproduceri ale biletelor vândute la premiera de la Hollywood a filmului, realizate de artistul John Truwe.

În versiunea e-book a scenariului pentru „Casablanca” se află şi o telegramă expediată de producătorul Hal Wallis, în care acesta descrie cearta cu directorul Jack Warner, care l-a bruscat pe Wallis pentru a susţine el însuşi pe scenă discursul de acceptare a premiul Oscar, acordat în 1944 acestei pelicule.

E-book-ul pentru „La nord, prin nord-vest” include schiţele costumelor din film şi pasaje extrase din notele muzicale ale compozitorului Bernard Herrmann.

Versiunea e-book a scenariului filmului „Ben-Hur” conţine pasaje ilustrate cu prestaţia actorului Charlton Heston şi pasaje extrase din jurnalul de platou din timpul filmărilor.

Andreea Mușatescu

2 COMENTARII

  1. Jan05Cristina Bazavan nu asta era intentia mea. mai debgara, cite personalitati sunt sub acelasi nume.asa ca am sa cred ca de fapt era lame cu sensul romanesc (partea ascutita a unui metal/plastic) si ca diferentele de nuanta intre subiectii de acolo se fac dupa cit de ascutita e lama:)nu ma asteptam ca domn profesor sa folo englezisme:)

  2. E adevarat ce spui tu! Ai mare dtatrepe! Din pacate locurile de la sf ana sunt asa cum le stiai tu doar cand vremea e uratica vara si in restul anotimpurilor. N-o sa ma duc niciodata acolo vara pe timp frumos!Nu sunt de acord insa cu ultima propozitie. Rusine sa le fie celor fara educatie, care fac ce ai vazut tu ca fac! Noua restul n-ar trebui sa ne fie rusine! Ca ne e noua rusine de ei, pentru ca suntem educati, asta e altceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.