Acasă Stirile zilei Într-un schit improvizat, îşi reia slujbele fostul călugăr care a ucis o...

Într-un schit improvizat, îşi reia slujbele fostul călugăr care a ucis o măicuţă la Tanacu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Schitul improvizat se află departe de ochii curioşilor, dar nu la mare depărtare de Mânăstirea Tanacu. Petru Corogeanu, fostul călugăr, intră din nou în atenţia Episcopiei Huşilor, după ce în urmă cu cinci luni a fost eliberat din închisoare.

Deşi nu mai are voie să îmbrace hainele preoţeşti, el vrea să-şi deschidă un schit exact în casa de unde a fost ridicat de poliţişti.

Marin Tudorică, purtător de cuvânt la Episcopia Huşi, a declarat:

„Noi am aflat din semnalarea dumneavoastră, a presei. Nu ştim acest lucru pentru că acolo este o proprietate privată, însă noi am desemnat persoanele responsabile din zona aceea pentru a avea mai multe informaţii. Noi nu ştim dacă acolo este o mânăstire sau ce statut are.”

Unul dintre săteni a spus:

„L-o pedepsit, şi-o făcut pedeapsa. Îl aşteptăm, dar nu ştiu dacă se mai poate.”

În ianuarie 2008, Petru Corogeanu şi patru măicuţe de la Mânăstirea Tanacu au fost condamnaţi la închisoare. Au fost pedepsiţi după ce, în iunie 2005, au sechestrat-o pe Irina Cornici şi au supus-o unui ritual de exorcizare. Tânăra de 23 de ani a fost răstignită pe o cruce improvizată şi ţinută fără apă şi fără mâncare. După trei zile de chin, a murit.

Andreea Mușatescu