Meteorologii au prognozat vremea pentru fiecare regiune a tarii pentru urmatoarele doua saptamani si au adaptat pe regiuni probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

 

 

BANAT

 

In primele zile ale intervalului, pana in data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne in jurul celor normale pentru perioada din an, respectiv maxime in jurul a 4 grade. In schimb media temperaturilor minime, de -4…-3 grade, se va situa sub pragul specific inceputului de decembrie. Incepand din 7 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, racirea vremii va determina temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat la valorile diurne, ale caror medii se vor situa intre -2 si 0 grade, cat si in privinta minimelor, cu medii de -8…-5 grade, valori in crestere usoara fiind estimate pentru 13…15 decembrie.

Pana in jurul datei de 5 decembrie nu vor fi precipitatii, apoi, indeosebi intre 6 si 9 decembrie, sunt de asteptat precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, in general slabe cantitativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.