Acasă Life Vrei sa vezi de unde vine numele tau? Intra pe harta care...

Vrei sa vezi de unde vine numele tau? Intra pe harta care iti arata asta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cele mai comune nume de familie din Romania sunt Popa, Popescu, Pop, Radu, Dumitru, Stan, Stoica. Daca vrei sa vezi de unde vine numele tau de familie nu trebuie decat sa daci cateva click-uri.

Un roman a realizat un proiect online care doreste sa cartografieze si sa indexe numele de familie din Romania, in functie de zona geografica de unde se trage fiecare. Desi inca in dezvoltare, site-ul ofera indicatii clare asupra celor mai comune nume dintr-o anumita zona si locul de unde se poate trage cineva.

Pe site-ul nume.ottomotor.ro, care are si varianta in engleza, utilizatorii pot sa-si caute numele si sa afle de unde sunt cei mai multi oameni. De exemplu, la o simpla cautare a numelui Andriescu, cele mai populate zone au fost judetul Iasi si zona de sud-est a Romaniei. Platforma a fost dezvoltata de catre romanul Florin Lipan, un inginer din Berlin, unde lucreaza la firma Axonic Informationssysteme. Lipan a terminat Politehnica din Cluj in Romania.

„Acest proiect vrea sa cartografieze frecventa numelor de familie romanesti, raportata la diferite zone ale tarii. Proiectul indexeaza 2.700.000 de nume de persoane din 3.800 de localitati si contine 130.000 de nume de familie diferite”, scrie pe platforma lui Lipan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos