Institutul National pentru Sanatate din Marea Britanie, sfatuieste populatia care doreste sa renunte la fumat, sa incerce sa inhaleze mai putin fum si sa fumeze mai rar de-a lungul zilei.

NICE sustine ca, desi renuntarea brusca la fumat este cea mai buna solutie, cei care gasesc aceasta sarcina deosebit de dificila ar putea incerca sa inhaleze mai putin si sa fumeze mai rar.

“Unii oameni, mai ales cei care sunt extrem de dependenti de nicotina s-ar putea sa nu se simta in stare sa renunte imediat, motiv pentru care renuntarea treptata este cea mai buna varianta. Aceasta abordare este o alternativa destul de puternica, ea avand potentialul de a reduce riscurile. Pentru unii oameni, acest proces ar putea sa determine o schimbare a comportamentului care, ulterior, ar putea duce la renuntarea la fumat”, a explicat profesorul Mike Kelly, expert NICE.

Pana acum politicile de constientizare sustineau renuntarea brusca si completa la fumat. Acum, insa, NICE adopta o alta strategie, treptata, din dorinta de a ajuta populatia.

Numai in Marea Britanie, aproximativ 20% dintre adultii sunt fumatori, dar cercetarile au aratat ca aproximativ o treime dintre aceste persoane isi doresc sa poata renunta la acest obicei.

3 COMENTARII

  1. E simplu vrei sau vrei sa te lasi de fumat…………in fata la vreau nu exista nu pot.
    iAR daca nu pot inseamna ca nici nu vreau….voi fi injurat de fumatori,dar si ei stiu asta.

  2. Nu intentionam sa ma las de fumat pentru simplul motiv ca reactionez exact invers la presiunile celor din jur. Si sunt multe presiuni:pretul , limitarea locurilor de fumat, comentariile si sfaturile „de bine” ca si cum cineva chiar nu poate dormi de grija sanatatii mele, etc. Am vrut doar sa incerc tigara electronica,sa-i fentez pe toti, sa „fumez” oriunde vreau ( mai ales in tren!!) insa dupa o luna cu concentratie minima de nicotina am trecut la lichid fara nicotina si folosesc dispozitivul foarte rar, cand sunt la o sueta si nu vreau sa-mi incomodez prietenii . Nu ma deranjeaza fumul si nici nu simt dorinta de a aprinde o tigara. Ma simt mult mai bine, respir mai usor, tenul are o culoare placuta, papilele gustative functioneaza din nou si am descoperit placerea de a folosi un parfum discret . Asta o spune o fosta fumatoare cu peste treizeci de ani vechime si cam un pachet pe zi .Ma deranjeaza ca m-am ingrasat (!!) dar voi gasi o solutie si pentru asta. Va doresc sa gasiti acel BINE pe care vi-l doriti!

  3. Buna , eu consider ca cea mai buna metoda pt. a te lasa de fumat este interzicerea tutunului , precum este interzisa si marijuana… Eu chiar nu inteleg de ce este legal sa fumezi si sa bei alcool , cand se cunoaste foarte bine ce deficiente aduce organismului uman si celui social…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.