Acasă Stirile zilei Tech Vrei sa stii cat mai ai de trait? Testeaza CEASUL MORTII si...

Vrei sa stii cat mai ai de trait? Testeaza CEASUL MORTII si spune-ne rezultatul! VIDEO!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de designeri au reusit sa dezvolte un ceas digital de mana care il ajuta pe utilizator sa determine cat mai are de trait, potrivit mediafax.ro.

Pentru calcularea timpului ramas din viata, purtatorul ceasului completeaza un chestionar cu intrebari personale legate de istoricul medical, scade varsta lui din rezultate si obtine valoarea de la care poate incepe numaratoarea inversa, scrie site-ul mashable.com.

Fiecare ceas Tikker vine la pachet cu o brosura tip chestionar denumita „About Time” („Despre timp” sau „Era si timpul”), care ii ghideaza pe proprietari privind procesul de calcul al duratei de viata.

Desi dispozitivul a fost etichetat drept „ceasul mortii”, creatorul sau, Fredrik Colting, pune accentul pe aspectul pozitiv al ceasului, si anume cat de important este sa stii cat mai ai de trait.

„Cred ca putem avea o viata mai buna si face alegeri mai bune daca suntem mai constienti de apropierea sfarsitului nostru. Ne ofera perspectiva – deodata, lucrurile mici nu mai par atat de importante. De aceea eu privesc Tikker ca pe un ceas al fericirii”, a declarat Colting pentru Mashable.

Dupa mai mult de doi ani de dezvoltare, echipa intentioneaza sa duca ceasul Tikker in productie cu fondurile adunate prin intermediul platformei de crowdfunding Kickstarter. Pana acum, campania a strans peste 3.000 de dolari si se va mentine deschisa donatiilor pana la 1 noiembrie. Cei care ofera cel putin 39 de dolari vor primi un ceas Tikker pana in aprilie.