Acasă Stirile zilei Tech Vrei sa ai internet gratis oriunde mergi? Vezi care este cel mai...

Vrei sa ai internet gratis oriunde mergi? Vezi care este cel mai simplu mod de a te conecta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un studiu realizat de Biroul Roman de Audit Transmedia arata ca la nivel national, 68% din populatia cu varsta cuprinsa intre 14 si 64 de ani utilizeaza internetul, adica 10,3 milioane de oameni, dintre care 36% din mediul rural si 64% din mediul urban.

De altfel, penetrarea internetului in mediul rural a depasit alimentarea cu apa si canalizare. Pe de alta parte, multi romani sunt posesori de device-uri capabile sa se conecteze la internet si nu stiu ca pot avea serviciul acesta gratis.

Desi in tara noastra sunt mii de hotspoturi care ofera acces gratis la internet, putini sunt cei care le folosesc. Toti marii operatori de telecomunicatii din tara noastra ofera utilizatorilor acces la retele Wi-Fi. RCS&RDS ofera 2.249 de hotspoturi, dintre care 390 numai in Bucuresti, scrie gazetadenavodari.

Pentru a beneficia de internet gratis trebuie sa fii client si sa iti faci un cont pe site, iar apoi de fiecare data când te afli in preajma unui router RCS&RDS dispozitivul tau se va conecta automat. UPC România ofera clientilor serviciul Wi-Free. Conectarea este simpla si automata.

Primul pas pentru activarea serviciului este crearea unui cont My UPC, urmata de configurarea parolei. Odata autentificat, un client de internet UPC va ramâne conectat permanent in locatiile in care exista acoperire Wi-Free. Accesul la internet este gratuit, nelimitat si sigur – doar clientii autentificati se pot conecta.

Un aspect foarte important este faptul ca Wi-Free foloseste o latime de banda dedicata, suplimentara (10 Mbps download), independenta de banda alocata abonamentului fiecarui client. Wi-Free functioneaza prin crearea a doua retele wireless distincte si poate suporta pâna la cinci conexiuni simultane Wi-Free. Orange, liderul pietei locale telecom, ofera tuturor utilizatorilor acces la Wi-Fi Zone timp de doua ore pe zi.

Internetul gratuit este oferit la viteze de pâna la 144 Mbps in magazine Orange, hoteluri, restaurante, baruri, malluri, supermarketuri, precum si in stațiuni montane sau de pe litoral, pe Arena Naționala din Bucuresti si in centrul oraselor Bucuresti si Sibiu. si rivalii de la Vodafone permit internautilor sa se conecteze gratis la Wi-Fi gratuit, dar numai timp de o ora.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos