Ultimele cercetari in domeniul alimentatiei au scos la iveala de ce alimentele si bauturile au un gust mai bun cand sunt insotite de anumite sunete complementare.

Asta explica de ce pestele este mai gustos pe malul marii si vinul fiert are o aroma mai placuta cu sunetul colindelor de Craciun pe fundal.

Conform dailymail.co.uk, menta are un gust mai intens insotita de zgomotul periutei de dinti, in timpul periajului dentar, iar pestele are un gust mai bun pe fundalul valurilor care se sparg de tarm.

Cercetatorii de la universitatile din Arkansas (Statele Unite ale Americii) si Dresda (Germania) a rugat un grup de voluntari sa miroasa diferite miresme, in timp ce ascultau o varietate de sunete.

Voluntarii au considerat ca mirosurile erau mai placute atunci cand erau asociate cu anumite sunete, se arata in studiul publicat in revista Chemical Senses.

De asemenea, vinul fiert cu scortisoara si cuisoare avea un gust mult mai ispititor cand era baut pe fundalul sonor al unor colinde de Craciun.

„Anumite mirosuri pot fi asociate cu sunete specifice bazate pe experienta anterioara. Sunetele adecvate cresc senzatia placuta a mirosurilor mai mult decat sunetele inadecvate”, se arata in studiul citat.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.