Acasă Stirile zilei Bani O noua companie aeriana romaneasca. Ce DESTINATII va acoperi Fly Romania

O noua companie aeriana romaneasca. Ce DESTINATII va acoperi Fly Romania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fly Romania, o companie detinuta de omul de afaceri Ovidu Tender, s-a lansat astazi pe piata, anuntand primele zboruri de linie interne si internationale incepand cu data de 15 mai 2014.

Noua companie aeriana va opera pe aeroporturile Henri Coanda din Otopeni, Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara si Aeroportul Delta Dunarii din Tulcea.

“Pentru inceput, vom lansa mai multe rute care vor acoperi atat destinatii clasice cu o cerere bine determinata, cum e Bucuresti – Timisoara, unde propunem un tarif unic, de 69,90 euro, cat si destinatii inedite sau sezoniere, cum va fi cursa Bucuresti – Antalya, operationala din iunie. In viitor, intentionam sa extindem rutele si purtam deja discutii avansate cu mai multe aeroporturi pentru a putea deservi noi destinatii, atat interne, cat si internationale”, subliniaza Catalin Butu, director general Ten Airways.

ZEN_3143

Zborurile pe ruta Timisoara – Bucuresti vor avea o frecventa zilnica exceptand ziua de sambata, iar Tulcea – Bucuresti de trei ori pe saptamana.

Rutele internationale:

  • Bergamo cu doua zboruri pe saptamana din Tulcea,
  • Verona cu trei zboruri saptamanale din Timisoara si Bucuresti,
  • Genova cu trei zboruri saptamanale din Bucuresti,
  • Barcelona cu trei curse saptamanale din Bucuresti,
  • Frankfurt, cu trei zboruri saptamanale din Bucuresti si unul din Tulcea
  • Antalya cu o cursa saptamanala din Bucuresti incepand din luna iunie.

Pentru rutele interne, tarifele vor fi unice, respectiv 69,90 euro/zbor pentru Bucuresti – Timisoara si 49,90 euro/zbor pentru Bucuresti – Tulcea, in vreme ce pe rutele internationale, preturile pornesc de la 29,90 de euro/zbor. In aceste tarife este inclusa o gama larga de servicii, dintre care transportul unui bagaj de cabina de maxim 7 kg si a unui de cala de cel mult 20 kg, dar si servicii de catering la bord. Biletele pot fi achizitionate online de pe site-ul companiei, www.flyromania.com, care este deja functional sau de la agentiile partenere.

Zborurile vor fi operate cu aeronave Boeing de tip MD-82 si MD-83 apartinand companiei aeriene Ten Airways si, anterior, operatorului Alitalia.

Ten Airways este o companie aeriana cu capital romanesc (Ovidiu Tender), care si-a inceput activitatea in 2010. Pana in prezent, a operat in sistem charter si wet lease, ceea ce presupune inchirierea aeronavei cu tot cu echipaj si celelalte servicii pentru a opera in numele unei alte companii. Printre clientii Ten Airways se numara Blue Air, Air Moldova, Aegean Airlines, Roya Maroc, Air Mediterrannee sau Blue Panorama, in sistem wet lease, respectiv Perfect Tour si Paralela 45 in sistem charter.