Acasă Stirile zilei Social Vom avea un weekend cu soare si temperaturi placute! Vezi PROGNOZA METEO...

Vom avea un weekend cu soare si temperaturi placute! Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vom avea un weekend cu vreme frumoasa, cu nori razleti si temperaturi destul de generoase pentru aceasta perioada.

Sfarsitul de saptamana ramane in acelasi registru meteorologic din ultimele zile. Ziua de sambata va incepe cu ceata in zonele joase de relief, posibil chiar persistenta pe alocuri, in timp ce la deal si la munte soarele straluceste generos intreaga zi si vremea se mentine frumoasa. Vantul nu da nici el semne de agitatie, iar la amiaza mercurul din termometre nu depaseste 3-4 grade in zonele cu ceata persistenta, in timp ce la deal, mai ales in vestul tarii, se ating si valori de 15 grade Celsius.

In Capitala este foarte posibil ca ziua sa inceapa cu ceata, dar se risipeste repede si razele soarelui reusesc sa adune in termometre 9-10 grade pana la amiaza, iar ploile raman absente din peisaj, in timp ce vantul adie doar usor.

Duminica vremea ramane frumoasa la deal si la munte. Insa la campie si in depresiuni, dimineata va aduce din nou ceata sau nori josi si, izolat, chiar si burnite trecatoare, cel mai probabil in sudul si estul tarii, unde spre seara se aduna si nori care scutura izolat ploi slabe. Pana atunci insa, vantul nu da semne de agitatie, iar soarele devine tot mai prezent spre pranz, dovada cele 16 grade care se aduna in termometre in Dealurile de Vest. Totusi, in depresiuni, ceata pare sa persiste peste zi si prin urmare temperatura nu depaseste 4 grade.

In Bucuresti duminica sunt conditii de ceata in zori, sau, mai probabil, ziua incepe cu nori josi, la amiaza soarele este insa predominant, iar mercurul urca in termometre spre 9-10 grade, pentru ca spre seara norii sa se adune din nou. Nu asteptam insa precipitatii si nici vantul nu va da senme de agitatie.

Prima zi a saptamanii care urmeaza mentine neschimbat aspectul vremii: ceata in zonele joase dimineata, izolat asociata cu burnita, mai multi nori si poate cateva picaturi de ploaie in sud si in est, soare la deal si la munte si temperaturi de noiembrie, intre 6 grade in depresiuni si in nordul Moldovei si 16 grde in Dealurile de Vest.

In Capitala luni cerul va fi temporar noros, dar vantul nu sufla cu multa vigoare si dimineata se mentin conditiile de ceata, posibil asociata cu burnita. Prin urmare, la pranz termometrele indica 11-12 grade, adica exact valoarea normala pentru data din calendar.

Weekendul se anunta, asadar, unul ideal pentru o excursie la munte. E drept ca amatorii nu se vor putea bucura inca de skiuri, dar macar nu risca sa petreaca tot weekendul in camera din cauza ploilor. Cel putin la munte, vremea se anunta frumosa, cu nori razleti si un soare care ridica mercurul in termometre spre valori destul de generoase pentru data din calendar: 12 grade la Stana de Vale, in Apuseni, 11 la Paltinis si 9…10 grade pe Valea Prahovei, la Sinaia, cota 1500 si la Predeal. Ceva mai rece este la Semenic, unde maxima zilei abia atinge 6 grade , sau la Varful Toaca, pe Ceahalu, unde nu sunt mai mult de 5 grde la amiaza, dar tot pe fondul cerului senin si fara vant alert. Ziua pe ansamblu este , deci, cat se poate de potrivita pentru drumetii montane.

Duminica dimineata in multe masive montane termometerle vor indica temepraturi usor negative, minus 1 – minus 3 grade, dar meteorologii anunta vreme predominant frumoasa peste zi, cu cer variabil, adica soare generos si nori putini si trecatori. Vantul nu depseste nici el cote moderate, iar temperatura, in usoara crestere fata de ziua precedenta, poate atinge 12 grade si la Paltinis, nu doar la Stana de Vale. Singurul fenomen meteorologic de interes va fi ceata, care pe vai si in depreisuni isi va face simtita prezenta in primele ore ale zilei, si care, izolat si trecator, poate fi asociata cu burnita.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos