Acasă Multimedia Fotogalerie Suntem invidiati din toate colturile lumii! De ce? Pentru ca avem o...

Suntem invidiati din toate colturile lumii! De ce? Pentru ca avem o Delta de cinci stele! FOTO + VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Avem o Delta de cinci stele, nu degeaba suntem invidiati din toate colturile lumii, si pentru asta ne da un sentiment de mandrie pentru ca suntem romani.

In mijlocul unui loc salbatic au aparut si oaze de lux: in stil lipovenesc, dar de cinci stele.

Cu acoperisuri de stuf si casute albe sau de un albastru intens, pensiunile se incadreaza perfect in peisaj. Iar dupa o plimbare pe canalele Deltei, ideala este relaxarea intr-o piscina cu vedere la Dunare, ori savurarea unui crap umplut la cuptor.

Dupa un drum de jumatate de ora de la Tulcea la Murighiol, urci intr-o salupa rapida si pornesti spre Uzlina. In 10 minute, ajungi la un complex pierdut in stufaris, survolat alene de pasarile Deltei. Casute rupte din povesti va conving ca ati ajuns pe un taram fermecat. Ispititi de arome, ajungeti la restaurant, unde va imbie un bors de peste si un crap umplut la cuptor.

Ca o noutate pentru Delta, turistii au la dispozitie pentru fiecare masa un bufet incarcat cu bunatati. Pentru 45 de lei, pot alege specialitati de peste, pui sau legume. Dupa o masa copioasa ce poate fi mai placut decat sa te odihnesti la piscina.

La Crisan, un alt complex de patru stele va asteapta cu un sat pescaresc, de vacanta, ridicat in jurul unui iaz creat artificial. Gasiti, bineinteles, si un peste grozav la cuptor, dar si peste marinat si afumat chiar de gazde. Este de inteles de ce turistii straini sunt fascinati de Delta.

Va puteti opri si la pensiunea fratilor Oprisan, care, vrajiti si ei de apele Deltei, au renuntat la meseriile lor – de tehnician dentar si profesor de literatura universala – ca sa traiasca departe de lume, fericiti. Cei care vor sa fie si mai aproape de natura, pot dormi la cort, dar sunt numai trei locuri unde puteti campa: in Partizani, la Sfantu Gheorghe si Sulina. Amenda pentru ca v-ati pus cortul la intamplare, este de 250 de lei.

Ca sa patrundeti in rezervatia biosferei Delta Dunarii, trebuie sa platiti 5 lei pe zi de persoana, pentru masina, 10 lei, si pentru ambarcatiune, 20 de lei.

18.

Suntem invidiati din toate colturile lumii! De ce Pentru ca avem o Delta de cinci stele!18