Acasă Stirile zilei Bani Vodafone aniverseaza 30 de ani. Cui se adresa la lansare acest serviciu...

Vodafone aniverseaza 30 de ani. Cui se adresa la lansare acest serviciu de telefonie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Brandul Vodafone a implinit 30 de ani de existenta.  Prima data acest nume de marca a fost mentionat de catre Racal Electronics Plc intr-o conferinta de presa organizata la Londra, pe 22 martie 1984. Cu acea ocazie, compania a anuntat lansarea primei retele de telefonie publica, cu adevarat mobile, la nivel national.

In comunicatul de presa din 1984 se mentiona ca:

“Pentru inceput, noul serviciu se adreseaza cu precadere celor care se afla mereu in miscare, cum ar fi oameni de afaceri, reprezentanti de vanzari, jurnalisti, doctori si medici veterinari. Ne asteptam sa existe o cerere mare la nivel national, mai ales din partea celor care lucreaza in domeniul constructiilor, distributiei, serviciilor, transportului si al utilitatilor publice.”,

Numele Vodafone a fost inspirat de combinatia dintre cuvintele “voice” (voce), “data” (date) si “phone” (telefon) si a fost conceput de unul dintre directorii companiei si de agentia de publicitate Saatchi & Saatchi.

Astazi, Vodafone este cel mai valoros brand britanic si al 16-lea brand ca valoare din lume (Sursa: 2014 Brand Finance Global 500).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos