Un expert CNN il acuza pe Vladimir Putin ca a deturnat avionul disparut Malaysia Airlines in Oceanul Indian pe 8 martie 2014.

Jeff Wise, un expert in domeniu ce colaboreaza cu CNN, este autorul unei ipoteze ce a facut inconjurul presei internationale in ultimele ore, conform Daily Mail.

Cercetatorul american sustine ca totul a fost o misiune secreta a fortelor aeriene rusesti, ce au falsificat datele de zbor si au aterizat avionul undeva in Kazakhstan.

Jeff Wise si-a argumentat afirmatiile spunand ca avionul a trimis semnale timp de sapte ore de la momentul disparitiei, acestea fiind inregistrate de catre compania de telecomunicatii Inmarsat din Marea Britanie. Aceste semnale ar indica faptul ca avionul ar fi aterizat in Kazakhstan.

Mai mult, Wise afirma ca cei care au deturnat avionul au „hackuit” sistemul de navigatie pentru ca nimeni sa nu observe ca destinatia va fi Baikonur Cosmodrome (Kazakhstan).

„Kazakhstan nu dispune de mijloace si capacitati tehnice pentru a efectua o deturnare sofisticata, insa acest lucru nu este valabil si pentru Rusia. Rusia este probabil singura tara indepartata de Vest, dar la fel de avansata din punct de vedere tehnic in industria aeriana ca si SUA”, a declarat Jeff Wise.

Intrebat de ce ar fi deturnat Rusia acest avion, Wise a admis ca nu poate oferi un raspuns exact si a enumerat mai multe ipoteze.

„Poate ca Putin a vrut sa demonstreze SUA, care au luat primele sanctiuni la adresa Rusiei cu o zi in urma acestui eveniment, ca poate rani Vestul si aliatii sai oriunde in lume. Poate ca umbla dupa secretele unuia dintre calatorii aeronavei. Poate ca era ceva crucial in cala sau poate ca a vrut ca avionul sa apara pe neasteptate intr-o zi, plin cu explozibil”, a mai spus Wise.

Acesta a mai subliniat ca la bordul aeronavei se aflau trei persoane din Rusia, doua dintre ele avand si pasapoarte ucrainene.

Vezi pe pagina urmatoare reactia dura a rusilor >>>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.