Acasă Stirile zilei Viziune Revolutionara a ZBORURILOR in 2050! Avioanele vor imita zborul cocorilor!

Viziune Revolutionara a ZBORURILOR in 2050! Avioanele vor imita zborul cocorilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Airbus a tinut sa prezinte o viziune revolutionara a zborurilor de pasageri in 2050, avioanele se vor deplasa in formatii care imita zborul cocorilor, scurtand timpul curselor.

Producatorii de la Airbus considera ca zborurile din Europa si Statele Unite ale Americii vor fi scurtate din 2050 cu 13 minute. Acest lucru va conduce la o economisire de combustibil de noua milioane de tone pe an.

De asemenea, avioanele se vor deplasa in formatii ce imita zborul cocorilor. Formatia „Cocor” va fi folosita in special pentru rutele foarte solicitate de pasageri.

Decolarea si aterizarea avioanelor se va face intr-un mod mai usor, ceea ce va permite reducerea zgomotului si a emisiilor.

De asemenea, avioanele inteligente ale mijlocului secolului 21 isi vor alege singure rutele cele mai favorabile pentru zbor.

Presedintele executiv al inginerilor de la Airbus, Charles Champion, a explicat viziunea companiei. „Inginerii nostri sunt incurajati constant sa gandeasca deschis pentru a gasi solutii pentru telurile pe care ni le-am propus pentru 2050. De aceea, viziunea noastra pentru 2050 se refera nu doar la zbor in sine ci si la modul in care acesta va fi realizat”, a spus el.