Sorin Ovidiu Vintu, a fost adus, joi la Parchet pentru prezentarea materialului de urmarire penala in dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii (FNI).

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au extins in 19 iulie 2012 extins cercetarile si au inceput urmarirea penala fata Vintu sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare a banilor . „Din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale, s-a stabilit ca, dupa ce in perioada 1999-2000, a realizat mai multe rascumparari de unitati de fond FNI si a utilizat aceste sume la achizitionarea unor bunuri imobile (altele decat cele retinute in starea de fapt din rezolutia de incepere a urmaririi penale)”, informa, printr-un comunicat de joi, Parchetul instantei supreme.

De asemenea, spunea sursa citata, materialul probator administrat dupa inceperea urmaririi penale, demonstreaza faptul ca o parte din imobilele intrate in proprietatea SC IMOBILIAR NETWORK 2002 SA, societate controlata de catre invinuitul Vintu Sorin Ovidiu, au fost inchiriate pentru diferite sume de bani.

„In raport de starea de fapt descrisa, probele au relevat faptul ca invinuitul Vintu Sorin Ovidiu a savarsit aceleasi infractiuni si in privinta acestor bunuri si este necesar a se dispune extinderea cercetarilor pentru faptele noi constatate in sarcina sa. In aceste conditii, pe baza probatoriului administrat, s-a stabilit ca invinuitul Vintu Sorin Ovidiu a supus procesului de spalare a banilor, pe langa sumele retinute in starea de fapt initiala (respectiv suma de peste 700.000 lei provenita din infractiunea de delapidare si peste 9,6 milioane lei provenita din infractiunea de inselaciune) si alte sume mari de bani. Astfel, potrivit probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale, a rezultat ca si suma de peste 130.000 lei a fost supusa procesului de spalarea banilor, fiind rezultata tot din infractiunile savarsite, adica peste 5,47 milioane de dolari la data prabusirii FNI, respectiv sumele de 278.034 de dolari si 786.060 euro, provenite din chirii”, arata sursa citata.

Sorin Ovidiu Vintu a fost pus sub acuzare, pentru spalare de bani si instigare la delapidare, dupa ce a fost adus in tara Nicolae Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.