Acasă Stirile zilei Viziteaza-le cat mai poti! CINCI MONUMENTE de poveste VOR DISPAREA!

Viziteaza-le cat mai poti! CINCI MONUMENTE de poveste VOR DISPAREA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Unele dintre cele mai vizitate atractii turistice risca sa fie distruse de fenomele meteorologice. Cinci monumente, printre cele mai importante pentru patrimoniul mondial, vor disparea in perioada urmatoare.

De la caldura toropitoare din Egipt, pana la furtunile descrise de vechii grecii, civilizatiile antice s-au confruntat cu vremea extrema dintotdeauna. Desi cei care le-au realizat au disparut, multe monumente s-au pastrat, intr-un fel sau altul, pana in prezent. Meteorologul Jim Andrews a analizat pentru Huffington Post care sunt sansele ca unele dintre cele mai cunoscute atractii turistice sa fie distruse de vreme.

5. Colosseumul, Roma, Italia
Cunoscut si sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul, una dintre cele mai cunoscute constructii din Italia, a fost realizat intre anii 70 si 80, in timpul domniei imparatilor Vespasian si Titus. Se estimeaza ca putea sa gazduiasca intre 50.000 si 80.000 de spectatori, fiind cel mai mare amfiteatru din Imperiul Roman. Colosseumul era folosit pentru lupte intre gladiatori si alte spectacole publice, cum ar fi piese de teatru, vanatori si lupte cu animale, executii sau reconstituirea unor batalii celebre. Constructia era realizata in asa fel incat putea sa fie umpluta partial cu apa pentru recrearea unor batalii navale, in cadrul unui eveniment numit Naumachia.

Viziteaza-le cat mai poti 1

Colloseumul, construit din piatra si beton, a fost deteriorat, in timp, de cutremure si de hotii de materiale de constructii. In starea in care se afla astazi, este unul dintre cele mai importante simboluri ale Romei, insa Andrews avertizeaza ca edificiul se afla in pericol. ” Desi zapada si temperaturile foarte scazute nu vizeaza frecvent capitala Italiei, atunci cand ninge zapada se topeste de obicei in timpul zilei. Temperaturile scazute din timpul noptii ingheata picaturile de apa, care crapa piatra”, spune Jim Andrews. „E o forta extraordinara. Functioneaza ca o dalta”, adauga el. Colosseumul a rezistat insa 1924 de ani, asa ca e greu de crezut ca va disparea in curand.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos