Acasă Stirile zilei Vizante ii raspunde medicului scos din sarite de protestatari! „Daca sta prea...

Vizante ii raspunde medicului scos din sarite de protestatari! „Daca sta prea mult cu nasu-n fundu altora i-a cauzat la creier!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Socat fiind de postarea publica a lui ALDE nea doctorul de maruntaie (cum ca astia care protesteaza-n piata sa-si faca endoscopiile singuri), am zis ca poate sunt eu pozitionat gresit. Am zis ca nu vad eu prea bine si echidistant cum sta problema. Ia hai, sa cobor in piata, sa caut adevarul! Adica sa cobor si socratic, dar si la propriu (piata de unde ma aprovizionez eu e chiar in vale – jos, la „Tineretului”!).

Cobor, precupetesc ce-aveam pe lista si le citesc celor de la tarabe ce-a zis nenea proctologu’. Se lasa intai o liniste stufoasa. Apoi, un domn cu gulerul de blana se face ca nu e pe-aici si, abia atunci, incet ca pentru sine, se aude printre legaturi de patrujel:

– Doamne fereste, maica!

– Adica, ce? Daca domn’ colonel imi cere varza, io – care n-am fost macar in colectiva – il trimet sa si-o cultive sigur, c-a fost membru da partid?!

Aici nea imblanitu’ (dom’ colonel) da un zambet fals, dar tace.

– Pai, cum vine asta, dom’ Vizanti? Adica, mata nu joci deca’ la unii?! se baga-n vorba o fata care are struguri si feisbuc. Sau, ii tii la usa p-aia care nu zice ca tine?! Uite, mie nu-mi place tot ce scrii mata acolo pe feisbuc, da’ nu-ti dau strugurii stricati. Sau, si mai rau, dintr-aia toxici, injectati cu chimicale. Si nici nu-ti zic sa-ti cumperi vie, nu?!

– Bai nene, ce-o mai zguduim atata?! Ce treaba are sula cu prefectura? o ia mai tare un zdrahon care vinde muraturi. Una-i una, alta-i alta. Pai io, care stau mai mult ca dumnelui (se referea la doctoru’ cu endoscopu’) cu capu-n gaze si pricep – pai el, ca doctor cu-atatea facultati, sa nu-nteleaga?!

– Cum sa priceapa el?se-aude a leahamite.

– Daca sta prea mult cu nasu-n fundu altora…

– Corect, i-a cauzat la creier, tata! apare-un pusti cocosat de sacul cu catofi. A tras pe nas si i s-a scorojit tabla da pa casa! Uite, noi tiganii, suntem cu puterea, da’ de servit ii servim pe toti, ca toti trebu sa mananca, nu!

Medic din Iasi, furios pe protestatari: „Sa va faca Tudor Chirila si Rares Bogdan endoscopie, clar?!”

Si ca s-o dam la sto: tiganu’ nu se uita de la cine fura, nu? Pe bune-acuma, nu?

– Taci ma, c-aici e treaba serioasa! Nu vezi ca iese lumea-n strada?

– Mai scoate bre, capu dintre buci! arunca unu o „petarda”. Asa sa-i ziceti, domn’ Pazvante, la prostovanu asta de doctor… Io, daca sunt stricat la burta, io nu ma uit ca ce culoare ai. M-arat, si tu ca doctor, te tii de nas si ma faci bine. Io sint sofer, io nu stiu multe. Io am basici pa cur ca-i car si lui mafa, nu numa la protestanti. Hemoroizii mei nu face politca, asa sa-i spui!

– Vai, dar ce limbaj! Da ce-ai patit draguta, de esti asa aprins? cade-n ciorba o cucoana veche, plina de naftalina si de ruj. Te stiam baiat cuminte, cumsecade!

– Doamna Papadima, sarumana, vorbeam de doctoru de mate care-a zis ca aia din piata, de la miting, sa-si bage singuri stetoscopu-n fund… Ca el nu-i mai face bine. Ca aia e din alt partid ca el!

– E, asta-i buna! Chiar asa a zis?!

– Da, chiar asa! rapunde-n cor multimea.

– E, atunci va rog sa ma iertati, aveti dreptate! Medicu-asta chiar ca a vorbit cu curu’!, scrie actorul Marius Vizante.