Acasă Stirile zilei Vitejia medicului care s-a luat la harta cu politistii a intrat la...

Vitejia medicului care s-a luat la harta cu politistii a intrat la apa! Ce mesaj a adresat oamenilor legii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Medicul Ciprian Cristescu, tarat pe jos de politisti dupa ce a refuzat sa se legitimeze, a declarat  ca regreta incidentul si si-a cerut scuze politistilor.

„Vreau sa-mi cer scuze publice agentilor de politie pe care i-am jignit. Sunt si eu socat de ce s-a intamplat. Imi cer mii de scuze, au si ei copii. Si la Ministerul de Interne imi cer scuze”, a declarat medicul Ciprian Cristescu.

Medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu – ‘Maternitatea Giulesti’ care a fost amendat de politistii rutieri in noaptea de duminica spre luni in capitala a fost recalcitrant si a refuzat sa se legitimeze in fata oamenilor legii, a aratat luni chestor de politie Nicu Dragos, adjunct al directorului general al Politiei Capitalei, intr-o declaratie de presa.

Acesta a precizat ca echipajul Brigazii Rutiere, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu in trafic, a facut un semnal regulamentar de oprire a autoturismului in care se afla medicul.

„La volan se afla o femeie care a prezentat documentele, solicitandu-se verificarea cu aparatul etilotest. (…) Barbatul care o insotea a coborat din autoturism, devenind recalcitrant si incercand sa impiedice efectuarea testarii, adresand injurii celor doi politisti. I s-a cerut sa se legitimeze, dar a refuzat, continuand sa profereze injurii si amenintari. Acesta emana o puternica halena alcoolica”, a explicat chestorul de politie Nicu Dragos.

El a precizat ca politistii au incercat sa il verifice pe barbatul recalcitrant, dar acesta s-a opus.

„La momentul in care s-a ajuns la masina politiei, femeia a prezentat cartea de identitate a barbatului si au fost date doua sanctiuni contraventionale, respectiv pentru refuzul de legitimare si pentru adresarea de expresii jignitoare, in cuantum de 500 de lei. Conducerea Politiei Capitalei nu a fost informata cu privire la aceasta situatie si precizam ca au fost declansate verificari cu privire la modul in care au intervenit politistii si cu privire la modul de raportare a evenimentului din teren”, a adaugat oficialul Politiei Capitalei.

Chestorul de politie a aratat ca, in baza legii, orice persoana are obligatia de a prezenta documentele de identitate la solicitarea politistilor, subliniind ca Politia Capitalei incearca de fiecare data sa manifeste transparenta in intreaga sa activitate si nu tolereaza nicio abatere de la litera si spiritul legii. „Orice persoana care incalca legea va suporta rigorile acesteia”, a spus el.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat luni ca a cerut IGPR sa dispuna un control la Politia Capitalei pentru a clarifica si verifica modul in care a fost amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu — ‘Maternitatea Giulesti’.

„In urma mediatizarii cazului de azi-noapte, cand cei doi politisti au amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Prof. Doctor Panait Sarbu — ‘Maternitatea Giulesti’, am cerut ca IGPR sa dispuna un control la Politia Capitalei pentru a clarifica si verifica cum s-a ajuns intr-o asemenea situatie. Consider ca lipsa de explicatii genereaza speculatii si opinii neintemeiate in spatiul public, motiv pentru care astept concluziile celor de la IGPR”, a scris Carmen Dan intr-o postare pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos