Acasă Stirile zilei Stiinta Visele ar putea fi o pregatire pentru moarte!

Visele ar putea fi o pregatire pentru moarte!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Visele ne introduc intr-o lume diferita, unde ne sunt prezentate fragmente si parti din vieti anterioare, ceea ce este tradus de un filosof grec ca o pregatire pentru moarte.

In timpul somnului, ne pierdem constiinta animala. In invataturile societatilor secrete, aceasta din urma, numita spirit, este infatisata ca plutind in afara corpului, in vreme ce dormim.

Faptul are doua consecinte majore. In primul rand, in lipsa elementului animal, trupul revine la starea vegetativa. Fara a mai fi secatuite de framantarile constiintei animale sau de efectele istovitoare ale gandirii, functiile organice controlate de elementul vegetal sunt revigorate. Ne trezim odihniti si inviorati.

In al doilea rand, detasat de perceptiile senzoriale ale corpului, spiritul intra intr-o stare alterata de constiinta, o patrundere in lumea spiritelor sublunare. In vise, percepem lumile spirituale, fiind abordati de ingeri, demoni si de spiritele celor morti. In vise, pot aparea imbolduri din partea spiritelor, fragmente din vietile trecute si chiar amintiri ale unor episoade din istorie. In cel mai adanc somn, al treilea ochi se poate deschide si atunci privim in lumea spiritelor, dar cand ne trezim, uitam tot.

Menippus, filosof grec, vorbeste in scrierile sale despre pregatirea noastra, in ceea ce priveste separarea elementului animal de cel vegetal. Oamenii erau supusi unei perioade de post, mortificare si exercitii mentale solitare. Dupa aceasta erau obligati sa treaca o apa inot, sa treaca prin foc si gheata. Apoi erau aruncati intr-o groapa cu serpi, iar pieptul le era taiat de-a latul cu o sabie, pentru ca sangele sa curga. Experimentand astfel adancurile fricii, persoanele erau pregatite pentru cea mai rea soarta care ii astepta, atat in viata cat si dincolo de moarte.

La fel de importanta era pregatirea pentru moarte, moment in care animalul se desprinde de vegetal. Astazi definim aceasta stare prin sintagma experienta dupa moarte. Subiectii experimentelor erau convinsi ca moartea nu reprezinta sfarsitul. Persoanele care invata sa viseze constient, cele care au capacitatea de a gandi si de a-si impune vointa in timpul somnului, asa cum facem de obicei in timpul starii de veghe, pot dobandi puteri considerate astazi supranaturale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos