Acasă Stirile zilei Virusul EBOLA a fost scapat de sub control si continua sa se...

Virusul EBOLA a fost scapat de sub control si continua sa se EXTINDA alarmant!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Virusul Ebola continua sa se extinda alarmant, urmand sa se inregistreze mii de noi cazuri in Africa de Vest, a avertizat OMS.

In timp ce epidemia, cea mai grava de la aparitia virusului in 1976, a provocat deja peste 2.000 de morti de la inceputul anului in Liberia, Sierra Leone si Guineea, cel mai rau urmeaza sa vina.

„Mai multe mii de noi cazuri de Ebola sunt asteptate in urmatoarele trei saptamani in Liberia”, tara cea mai afectata, a afirmat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) de la Geneva.

OMS a declarat ca se asteapta la o „crestere exponentiala” in tarile in care exista o transmitere intensa a virusului.

Potrivit bilantului organizatiei din 5 septembrie, aproximativ 4.000 de persoane au fost deja infectate, dintre care 2.097 au murit in trei dintre cele mai afectate tari. Decese au fost inregistrate si in Nigeria, prima putere economica a continentului, iar un caz a fost confirmat in Senegal.

Ca un semn al ingrijorarii internationale, la doua zile dupa deblocarea de catre Uniunea Europeana a 140 de milioane de euro, presedintele american Barack Obama a anuntat ca Statele Unite vor mobiliza mijloace militare pentru a ajuta lupta impotriva unei epidemii „care ar putea scapa de sub control”.

Uniunea Africana (UA) a incercat luni sa se implice la randul sau, avand o reuniune la Addis Abeba pentru a defini o strategie africana impotriva epidemiei.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos