Acasă Politic Viorica Chereches, mama primarului trimis in judecata pentru mita, nominalizata pe primul...

Viorica Chereches, mama primarului trimis in judecata pentru mita, nominalizata pe primul loc la Camera Deputatilor de PNL!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mama primarului suspendat Catalin Chereches, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, se regaseste pe listele PNL Maramures. Viorica Chereches vizeaza un loc Camera Deputatilor pe lista PNL. Tot pe lista PNL Maramures se regaseste si fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu.

„Biroul Politic National a validat lista pentru Camera Deputatilor si lista pentru Senat. Pe locul intai la Senat sunt eu (c.n. Mircea Dolha), pe locul doi – avocata Dana Ivascu, presedinte de la Sighetu Marmatiei de la PNL. La Camera Deputatilor, pe locul intai este doamna medic Viorica Chereches, pe locul doi – doamna Anca Boagiu, pe locul trei – Ionel Bogdan”, a declarat deputatul PNL, Mircea Dolha, conform stiripesurse.

Catalin Chereches a fost arestat preventiv in 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata si incarcerat la Penitenciarul Gherla.

Cu cateva ore inainte de a fi retinut de DNA, Catalin Chereches si-a depus candidatura ca independent, sustinut de Coalitia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. in prima faza, Judecatoria Baia Mare a respins candidatura lui Catalin Chereches, admitand astfel contestatiile formulate de Bogdan Hendre si PSD Maramures. Hotararea nu era definitiva si a fost atacata cu apel la Tribunalul Maramures. Catalin Chereches a candidat si a castigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

Chereches a fost trimis in judecata de DNA in 20 mai, pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce ar fi primit de la o persoana din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a sustine financiar clubul.

Catalin Chereches a fost eliberat pentru cateva ore, in data de 17 iulie, cand a despus juramantul ca primar, ulterior fiind suspendat din funcsie de catre prefect.