Acasă Stirile zilei Vine apocalipsa pentru YouTube! Un hacker rus ar putea distruge oricand acest...

Vine apocalipsa pentru YouTube! Un hacker rus ar putea distruge oricand acest site!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un hacker rus a reusit sa gaseasca un punct slab al YouTube: poti sterge orice video daca pur si simplu trimiti un fragment de text site-ului. Cum a reactionat Google?

Se spune ca poti judeca un om in functie de modul in care actioneaza atunci cand i se ofera putere. In acest caz, putem spune ca un hacker rus a fost tipul bun din poveste, dupa ce a rezistat tentatiei de a sterge totul de pe YouTube.

Companii mari precum Google si Facebook platesc in mod constant hackeri pentru a gasi si, evident, raporta posibile erori de securitate. In acest fel, se asigura ca le pot remedia inainte sa fie descoperite si exploatate de persoane nu tocmai bine intentionate.

Kamil Hismatullin a reusit sa gaseasca un punct slab al YouTube: poti sterge orice video daca pur si simplu trimiti un fragment de text site-ului. Nu conteaza ce video ai ca tinta, acesta se va evapora ca si cum nici n-ar fi fost publicat vreodata, noteaza Gawker.

Hismatulin a descoperit vulnerabilitatea in doar cateva ore. Ar fi putut sa dea josGangnam Style, cu toate cele 2,2 miliarde de vizualizari, Rickroll, Rihanna, Macklemore, Minecraft si o multime de alte virale. S-ar fi putut transforma intr-un zeu al Internetului, pentru ca oricine stapaneste Google, Facebook sau YouTube are online-ul la degetul mic. In schimb, a predat “descoperirea” pentru suma de 5.000 de dolari, o suma nu tocmai mare, judecand dupa consecintele pe care YouTube le-ar fi putut suferi.

“Cercetarile au durat in jur de 6-7 ore, timp in care m-am luptat cu tentatia de a sterge canalul lui Justin Bieber. Desi am raportat problema la o ora matinala, intr-o zi de duminica, Google a raspuns imediat. Au rezolvat vulnerabilitatea in cateva ore, m-au recompensat cu 5.000 de dolari, iar canalul lui Bieber nu a avut de suferit deloc. Sunt de acord ca e o suma prea mica, ma asteptam la 15-20.000 de dolari”, a declarat hackerul.

Sursa: playtech.ro

Citeste caplimpede

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentSimptomele care iti arata ca ai cancer pulmonar!
Articolul următorAliatul gravidelor care combate CANCERUL si alunga ridurile!