Acasă World Rusia da cartile pe fata si ameninta direct cu forta nucleara!

Rusia da cartile pe fata si ameninta direct cu forta nucleara!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rusia a amenintat cu folosirea „fortei nucleare” pentru a apara anexarea Crimeei si a avertizat ca „aceleasi conditii” care au determinat-o sa actioneze in Ucraina exista si in cele trei tari baltice, toate membre NATO, relateaza The Independent, in editia electronica.

Potrivit notelor unui american la o intalnire intre generalii rusi si oficialii americani – si vazuta de cotidianul The Times – Moscova a amenintat cu un „spectru de raspunsuri de la nuclear la non-militar” daca NATO disloca mai multe forte in Lituania, Letonia si Estonia.

Rusii au declarat la intalnirea care a avut loc in Germania luna trecuta ca o incercare de returnare a Crimeei Ucrainei va fi intampinata „puternic, inclusiv prin folosirea fortei nucleare”.

Ei au declarat ca daca NATO trimite arme Ucrainei, aceasta initiativa va fi vazuta drept „o noua avansare a NATO spre granita rusa” si „poporul rus va cere un raspuns puternic”.

Ei au adaugat ca „aceleasi conditii care au existat in Ucraina si au determinat Rusia sa actioneze aici” exista si in cele trei state baltice, care, ca si Ucraina, au un numar mare de persoane care se considera etnici rusi.

Rusia ar intentiona sa faca mai multi pasi si in ceea ce priveste tarile baltice, potrivit notelor, dar acestia sunt mai degraba „actiuni de destabilizare care ar face si mai dificila identificarea Rusiei decat cele din estul Ucrainei”.

Notele sugereaza ca Moscova ar evita trimiterea de „trupe si armament greu in favoarea altor instrumente”.

„Rusia spera sa atraga treptat populatia rusa catre Rusia fara sa ofere NATO un pretext de a mobiliza trupe”, adauga documentul.

Sursa: antena3.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCum aduci prosperitate in viata ta prin cele patru simboluri norocoase din Feng Shui!
Articolul următorIngredientul banal cu care poti elimina zgarieturile de pe ecranul telefonului!