Acasă Sanatate Vindecarea prin ganduri! Cum te ajuta mintea pentru a putea scapa de...

Vindecarea prin ganduri! Cum te ajuta mintea pentru a putea scapa de boli?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

„Am inteles cum mi-am creat singura bolile de care am suferit, iar aceasta intelegere a marcat o etapa noua in viata mea. La ora actuala nu mai dau vina pe nimeni pentru dezechilibrele din viata mea sau din corpul meu. Imi asum astazi intreaga responsabilitate pentru propria mea sanatate. Nu imi reprosez insa niciodata nimic si nu ma simt vinovata, dar ori de cate ori devin constienta de o boala si de tiparele care au stat la baza ei, incerc sa evit pe viitor aceste tipare, astfel incat sa nu mai creez posibilitatea de a ma imbolnavi.” (Louise Hay)

Louise a descoperit ca principalele tipare mentale care stau la baza majoritatii bolilor de care suferim sunt: tendinta de a critica, mania, resentimentele si vinovatia.Tendinta de a critica conduce frecvent la boli precum artrita, mania rezoneaza cu arsurile si cu infectiile virale, vinovatia conduce la durere. Resentimentele de lunga durata consuma sufletul si corpul si conduce pe termen lung la tumori si la cancer.

 

Vindecare prin ganduri

Pentru a elimina permanent o boala sau o afectiune, trebuie sa actionam pentru dizolvarea cauzei ei mentale. In cartea sa „Vindeca-ti corpul. Cauzele mentale ale bolilor fizice si modalitatile metafizice prin care acestea pot fi vindecate”, Louise Hay ne ofera o lista foarte mare cu cele mai frecvente boli, cauzele mentale probabile ale fiecareia, precum si noul tipar de gandire pe care trebuie sa-l aplicam pentru a ne vindeca.

Valeriu Popa in cartea „Cauzele spirituale ale bolilor” considera ca boala este un semnal al corpului nostru si ca toate bolile sunt autocreate.

„Intotdeauna bolile apar in campul energetic al omului cu multi ani inainte ca ele sa se manifeste in campul fizic. Organismul trebuie sa blocheze programele distructive ce au patruns in campul omului. Prin gandurile, dorintele si obiceiurile noastre inducem sanatate sau boala in corpul fizic. Boala nu trebuie considerata ca o pedeapsa sau o nedreptate. Ea este cel mai drept act din existenta noastra, pentru ca a fost generata de comportamentul nostru mental si afectiv. Prin gand omul se imbolnaveste si tot prin gand el se vindeca. Orice boala porneste din minte. Multi bolnavi isi pregatesc in mental, cu straduinta, ani de-a randul o imbolnavire definitiva. Nimic nu se manifesta in corp fara sa aiba un prototip mental corespunzator. Adevarata vindecare incepe in momentul in care ne gandim ce am vrea sa facem atunci cand ne vom recastiga sanatatea.” (Valeriu Popa)

Louise Hay considera ca atunci cand eram copii ne iubeam pe noi insine neconditionat; stiam ca suntem perfecti. Acest lucru este valabil si acum, doar ca l-am uitat. „Peste el s-a suprapus o intreaga cunoastere exterioara pe care am invatat-o si care nu valoreaza nimic.”

De aici trebuie sa incepem procesul vindecarii: sa ne iubim pe noi insine. Gradul in care ne iubim pe noi insine ne va face sau nu sa mancam corect, sa dormim suficient, sa nu fumam, sa facem sport, etc. Fiecare dintre aceste optiuni afirma de fapt in ce masura ne pasa de viata. Respectul si iubirea de sine sunt absolut necesare pt ca un pacient sa contribuie la vindecarea sa, impreuna cu daruirea afectiunii, iertarii, autoacceptarea.

 

Gandirea pozitiva trebuie invatata>>>>>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos