Acasă Cultura Calendar Ortodox Teoria unui politician roman schimba istoria crestinismului! Iisus s-a nascut in Dacia

Teoria unui politician roman schimba istoria crestinismului! Iisus s-a nascut in Dacia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Prezent in Buzau, la Congresul International de Dacologie, desfasurat in iulie 2015, Gheorghe Funar le-a propus spre dezbatere zecilor de pasionati de istorie prezenti la eveniment teoria conform careia Iisus Hristos s-a nascut in Dacia. O brosura lansata de fostul primar al Clujului prezinta in 32 de pagini propriile argumente care il determina pe autor sa afirme ca ”Iisus nu-i Regele Iudeilor”, ci fiu al meleagurilor locuite acum de romani.

Materialul oferit spre studiu participantilor la Congresul de Dacologie, intitulat ”Se afla adevarul privind biografia Fiului lui Dumnezeu?!”, are la baza pasaje din Biblie, dar si din alte peste 30 de volume ale unor autori romani, astfel interpretate de autor incat sa ii contureze concluzia ca Fiul Domnului a plecat din spatiul carpato-danubiano-pontic, scrie adevarul.

Funar sustine ca si-a construit teoria in primul rand pe fondul unei incertitudini privind biografia lui Iisus. ”Referitor la Fiul lui Dumnezeu exista multe incertitudini privind: data si locul nasterii; numele Sau; etnia Sa; Adevaratul Popor Ales, tara din care a venit in Galileea; Limba Sa materna; a fost sau nu solomonar; infatisarea Lui; perioada de adolescenta si maturitate (de la 12 la 30 de ani); motivele Rastignirii Sale si faptasii; etnia celor care i-au dat lui Iuda 30 de arginti pentru tradare; data Rastignirii si data Invierii Sale”, scrie Funar in brosura prin care isi argumenteaza teoria sa controversata.

Acesta este de parere ca adevarul cu privire la originea Fiului Domnului, care ar fi de fapt un episod al istoriei poporului geto-dac, este ”ferecat” de capii Bisericii Crestine in subsolurile de la Vatican.

”Dupa 2000 de ani, cei care au falsificat Adevarata Istorie a Poporului Geto-Dac si a Omenirii incearca sa pastreze la secret si Adevarata Biografie a Fiului lui Dumnezeu. Ei au sperat ca Adevarul nu va fi cunoscut niciodata. Adevarata Istorie a poporului Geto-Dac, a Poporului Primordial, Adevarata sa Religie monoteista si Adevarata Biografie a Fiului lui Dumnezeu nu pot fi ascunse si falsificate la nesfarsit”, sustine Funar in cartea sa.

In demersul lui Gheorghe Funar, colindele romanesti sunt adevarate ”evanghelii”, care sugereaza originea geto-daca a Fiului lui Dumnezeu.

”Numai Poporul Geto-Dac si urmasul sau, Poporul Roman, a pastrat batranele colinde despre Facerea lumii, Nasterea Domnului, Maica Domnului si Sfintii protectori ai Adevaratului Popor Ales si ai Gradinii Maicii Domnului. (…) In manuscrisul de colinde, aflat in arhiva Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca se gasesc multe Adevaruri despre Nasterea Fiului lui Dumnezeu si despre Maica Domnului prin colinde stravechi. La Craciun, colindatorii preamaresc Nasterea Domnului prin colinde stravechi. In multe colinde se intalneste refrenul: Flori dalbe, flori de mar. Infloreste marul in Romania in 25 decembrie? Dar la 25 martie? (…) Primavara, probabil in jurul datei de 25 martie, cei trei pastori au strans de pe camp floricele, au impletit o cununa si au dus-o lui Hristos sa ne fie de folos ”Noua si la neamul nost”, este de parere Funar.