Acasă Stirile zilei VIDEO: Project Glass. Google testeaza ochelarii pentru Realitate Augmentata

VIDEO: Project Glass. Google testeaza ochelarii pentru Realitate Augmentata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Acum cateva luni se auzeau zvonuri legate de faptul ca Google lucreaza la un device construit special pentru realitate augmentata. Un post pe Google + anunta acum ca totul este real.

Compania a prezentat „Project Glass”, impreuna cu alte cateva concepte si prototipuri. Ochelarii arata ca desprinsi din filmele SF.

Iata cum se vede lumea prin acesti ochelari:

Este ca in Iron Man, doar ca in loc de informatii importante despre salvarea lumii, poti raspunde la SMS-uri trimise de prieteni si poti afla din timp mersul trenurilor, al metroului sau alte chestiuni utilitare.

Utilizatorul din clip da comenzi vocale ochelarilor, prin care face afla ce intalniri are in ziua respectiva si conditiile meteo, raspunde unui mesaj primit de la un prieten, poarta o convorbire prin videochat, face o poza pe care o incarca pe contul de Google+, obtine indrumari GPS pentru a ajunge la destinatie si este alertat atunci cand se apropie de o cunostinta conectata de asemenea la serviciile Google.

De asemenea, ochelarii il alerteaza daca serviciile de transport in comun functioneaza normal. Compania a precizat ca secventa video are rolul de a demonstra „cum ar putea arata aceasta tehnologie”. Pozele prezentate de Google arata o rama de ochelari la care este atasat, in dreptul ochiului drept, un mic display care integreaza functiile prezentate.

New York Times estimeaza costul acestor ochelari undeva intre 250 si 500 de dolari.

Gadgetul, dezvoltat de aceeasi divizie a Google responsabila de masinile care se conduc singure, este inca in faza de testare si finisare si nu poate fi comandat sau cumparat din magazine, transmite Reuters.