Acasă Stirile zilei Stiinta VIDEO INCREDIBIL! VIITORUL E ACUM! Oamenii de stiinta au reusit sa controleze...

VIDEO INCREDIBIL! VIITORUL E ACUM! Oamenii de stiinta au reusit sa controleze miscarile oamenilor prin conexiune INTERNET de la un creier la altul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de stiinta din SUA au legat cu succes creierul a sase persoane, iar conexiunea permite unei persoane sa controleze mainile alteia doar cu gandul.

Cercetatorii de la Universitatea Washington din SUA au reusit sa conecteze creierele a doua persoane si le-a permis sa comunice fara sa vorbeasca.
Aceasta este a doua oara cand cercetatorii reusesc sa creeze aceasta comunicare creier-la-creier, la un an dupa ce au aratat prima data ca acest lucru este posibil, si vor sa-l implementeze in aplicatii din lumea reala.
Noul studiu a implicat sase persoane puse perechi. In experiment, cercetatorii au transmis cu succes semnalele de la creierul unei persoane de pe internet si le-a folosit pentru a controla miscarile de la partenerul sau, care a fost la 800 de metri distanta, in termen de o fractiune de secunda.
„Noul studiu aduce relatia de la creier la creier de la nivelul de paradigma la ceva real ce este mai aproape de o tehnologie livrabila”, a declarat co-autorul Andrea Stocco, profesor de psihologie la Universitatea din Washington, intr-un comunicat de presa.
In scopul de a conecta in timp real doua creiere, cercetatorii au cuplat o persoana din fiecare pereche (expeditor) la o masina de electroencefalograf (EEG) care a citit activitatea creierului. Undele creierului lor au fost apoi convertite in impulsuri electrice si au trimis miscari prin intermediul web la persoana de la celalalt capat al legaturii (receptor), care a purtat un capison de baie cu o bobina cu stimulare magnetica transcraniana plasata aproape de partea creierului care controleaza mana.
Acest lucru a insemnat ca gandurile primei persoane au fost transpuse in miscarile mainii celei de-a doua persoane.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos