Acasă Stirile zilei Justitia Fiica primarului PSD din Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost retinuta!

Fiica primarului PSD din Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost retinuta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dupa ce primarul PSD din Pitesti, Tudor Pendiuc a fost retinut de procurorii DNA, in aceasta seara fiica acestuia, Emanuela Pendiuc a fost retinuta de procurorii DNA fiind condusa la un centru de retinere si arest preventiv. Ea urmeaza sa fie prezentata instantei cu propunere de arestare preventiva.
Tudor Pendiuc a fost adus la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cu o masina, in jurul orei 12.40, acesta urmand sa dea declaratii in dosarul in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie din perioada 2007-2014, privind acordarea unor contracte de achizitii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.

VEZI IMAGINI DE LA NUNTA FASTUOASA A EMANUELEI PENDIUC
Primaria Pitesti si locuinta lui Tudor Pendiuc au fost perchezitionate de procurori, joi dimineata. In acelasi dosar au fost facute perchezitii la sediile mai multor firme, precum si la locuintele unor persoane, din Pitesti si Bucuresti.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca dosarul vizeaza activitatea de transport public de persoane, realizata, in ultimii sapte ani, de o asociere de firme, intre care SC Publitrans 2000 SA, firma detinuta in totalitate de Consiliul Local Pitesti, si doua firme private, respectiv SC CNCD SA si SC Girexim Universal SA.
Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, in urma cu mai multi ani, Primaria Pitesti si primarul Tudor Pendiuc ar fi sustinut si realizat o asociere intre SC Publitrans 2000 SA, firma Consiliului Local, si doua firme private – SC CNCD SA si SC Girexim Universal SA -, asociere in baza careia SC Publitrans SA se obliga sa puna la dispozitie baza materiala, respectiv cladiri si terenuri, dar si personal calificat, iar cele doua firme ar fi urmat sa puna la dispozitie 80 de autobuze pentru transport public detinute in proprietate, fapt prevazut si in caietul de sarcini.
Conform surselor citate, asocierea dintre cele doua firme nu a detinut autobuzele, asa cum prevedea caietul de sarcini, iar in aceste conditii Comisia de evaluare a ofertelor din cadrul Primariei Pitesti ar fi primit date false cu privire la detinerea autobuzelor cu care asocierea CNCD SA – Girexim Universal SA trebuia sa vina ca aport la aceasta asociere.

 

CITESTE MAI DEPARTE IN PAGINA URMATOARE

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos