Acasă Stirile zilei Victorie la CCR pentru toti stapanii de caini si pisici!

Victorie la CCR pentru toti stapanii de caini si pisici!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

CCR a admis, marti, cu majoritate de voturi, exceptia de neconstitutionalitate şi ”a constatat ca sintagma ”numai dupa identificarea acestora”, cuprinsa in art. 134 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 155/2001, prin raportare la teza intai a acestui articol, referitoare la „actiunea de vaccinare antirabica a cainilor cu stapan”, este neconstitutionala.” precizeaza Asociatia Cutu-Cutu.

”Prin urmare, stapanii de caini care nu-si permiteau sa plateasca pentru implantarea microcipului, carnet si inregistrare, nu puteau beneficia nici de vaccinul gratuit si obligatoriu pentru cainii lor. Actiunea anuala de vaccinare se desfasoara in luniile octombrie-februarie, iar acum, datorita victoriei noastre, toti cetatenii pot beneficia de vaccinul antirabic gratuit pentru animalele lor, fara a fi conditionati de plata unor costuri anexe.

Medicii veterinari de circumscriptie sanitar veterinara din fiecare cartier, oras, sat, comuna, au obligativitatea de a vaccina antirabic si gratuit toti caini si pisicile si pot inscrie animalele in Registrul A.N.S.V.S.A.-Vaccinuri si Boli care este gratuit si obligatoriu pentru a fi raportat la O.I.E.

Mentionam ca, prin aceasta sentinta, medicii veterinari pot aplica vaccinul antirabic gratuit si pot incasa contravaloarea manoperei platite de la buget, sume care de peste 4 ani nu au fost obtinute, fiind o pierdere la nivel de tara de cca. 84 milioane de euro.

Curtea Constitutionala a Romaniei a inteles pericolul care ameninta sanatatea publica si bunastarea animalelor si a luat decizia corecta, repunand in drepturi cetatenii.” mai precizeaza Asociatia Cutu-Cutu, potrivit dcnews.ro.