Acasă Politic Iohannis mai puncteaza o victorie impotriva coalitiei penalilor! CCR a stabilit faptul...

Iohannis mai puncteaza o victorie impotriva coalitiei penalilor! CCR a stabilit faptul ca functionarii penali trebuie suspendati din functie pana la sentinta definitiva!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Intr-o decizie formulata marti, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale prevederi din Legea privind Statutul functionarilor publici, urmare a unei sesizari a presedintelui Klaus Iohannis, astfel incat functionarii publici trimisi in judecata in cadrul unui proces penal sa fie suspendati din functie pana la momentul pronuntarii sentintei.

Plenul Curtii Constitutionale a fost sesizat, in cadrul controlului anterior promulgarii, de presedintele Klaus Iohannis, cu privire la neconstitutionalitatea dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici.

Ca urmare a sesizarii sefului de stat, Curtea Constitutionala a admis, cu unanimitate de voturi, obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art.I pct.14, 18 si 22 din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici sunt neconstitutionale, se arata intr-un comunicat al CCR.

„Am avut o obiectie de neconstitutionalitate a Legii 188/1999 privind statutul functionarilor publici, obiectie ridicata de presedinte, pe care am admis-o si am stabilit ca – abrogarea textelor care vizau posibilitatea suspendarii de drept a contractelor de munca a functionarilor publici care au fost trimiti in judecata – a fost abrogata ilegal”, a anuntat presedintele CCR, Valer Dorneanu.

Luna trecuta, seful statului a transmis la CCR aceasta sesizare cu privire la Legea pentru modificarea si completarea Legii 188/1999 privind statutul functionarilor publici.

Actul normativ mentinea abrogarea prevederii potrivit careia functionarii publici sunt suspendati din functie in cazul in care sunt trimisi in judecata pentru infractiuni, inclusiv de coruptie si de serviciu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos