Acasă Sanatate Victor Socaciu, un nou nume pe lista VIP a medicului Mihai Lucan!...

Victor Socaciu, un nou nume pe lista VIP a medicului Mihai Lucan! A primit doi rinichi dintr-un foc!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dezvaluirile despre cum se respecta regulile privind transplantul in Romania scot la iveala o lume paralela creata de smecheri din sistem, fie ca sunt vedete, fie ca sunt oameni influenti din sistem sau simpli oameni cu foarte multi bani. Oamenii de rand nu au loc in agenda medicilor chirurgi, iar dezvaluirile legate de Mihai Lucan arata din plin acest lucru.

Dupa cazul transplantului de rinichi pentru actorul Alexandru Arsinel un nou artist este aratat cu degetul pentru ca ar fi beneficiat de transplant fara „a sta la coada”, si nu de unul ci de doi rinichi.

„Cantaretul cu patru rinichi” este Victor Socaciu (foto: adevarul.ro), asa cum a fost promovata in 2009 stirea despre transplantul pe care Mihai Lucan i l-a facut artistului Victor Socaciu.

„Un astfel de transplant, in care sunt donati doi rinichi de copil unui adult incalca logica, bunului simt si criteriile medicale“, spune actualul manager al Institutului de Transplant Renal din Cluj, Silviu Moga. Emanuel Ungureanu, care cunoaste povestile dramatice ale copiilor care sufera de insuficienta renala cronica datorita Asociatiei de Solidaritate si Empatie Delia Gradinaru, pe care a infiintat-o pentru a ajuta acesti mici pacienti, isi aminteste ca „cei doi rinichi puteau salva vietile a 2 copii, verisori, Gabi si Viorel Bora. Gabi suferise doua transplanturi nereusite, iar de fiecare data i se promitea ca urmatorul rinichi va fi si cel valabil. Problema celor care nu erau transplantati era fie ca nu erau suficient de importanti, nu aveau bani sau nu aveau imagine de oferit. Socaciu si Arsinel nu aveau bani, dar ofereau imagine care urma sa fie convertita in bani prin clinica privata Lukmed, care avea astfel mai multi clienti care veneau la maestru”.

Victor Socaciu a ajuns la dializa in 2009, ca urmare a unui diabet care i-a generat insuficienta renala cronica. Medicului Mircea Penescu, director pe atunci la Spitalul de Nefrologie Carol Davilla din Bucuresti, i-a recomandat ca unica sansa pentru a scapa de dializa, transplantul. A luat legatura cu Mihai Lucan, de la ICUTR Cluj, si s-a inscris pe lista de transplant. „Intr-o luna sunt gata”, ar fi spus el apropiatilor, explicandu-le ca „Lucan are niste interese mari, asteapta o aprobare importanta pentru un proiect de-al lui, si il voi ajuta sa o obtina”, au declarat surse din anturajul artistului pentru „Adevarul”.

Dupa nici o luna, a primit telefon ca s-au gasit rinichi compatibili, a plecat urgent la Cluj, iar a doua zi a fost operat. Cei doi rinichi transplantati functioneaza si in ziua de astazi. Multumirea catre familia donatoarei a venit la televiziune, la Pro TV, de unde aflam din emisiunea Happy Hour, ca Socaciu a compus o melodie pentru fetita („Imbratisare-n cer”). Din aceeasi emisiune aflam ca acestuia i-a fost mai usor sa ajunga la televiziune, decat la parintii indurerati, pe care „intentioneaza sa-i viziteze pentru a le multumi personal pentru gestul lor”.

sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos