Acasă Stirile zilei Bani Victor Ponta vrea sa introduca un proiect-pilot pentru reducerea TVA la paine...

Victor Ponta vrea sa introduca un proiect-pilot pentru reducerea TVA la paine in 2013!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Victor Ponta a declarat ca intentioneaza sa introduca un proiect-pilot pentru reducerea TVA la paine in 2013.

„Vreau sa facem intai un proiect-pilot, de exemplu la paine. Vreau sa luam pe tot lantul de productie sa vedem ce inseamna implicatie bugetara, e ca si cum de la 24 la 9 consideram toti cei 15% neincasari – asta inseamna sa asiguram banii din alta parte – si sa vedem la sfarsitul anului daca acest proiect-pilot ne arata ca de fapt avem la paine mai multe facturi emise, mai multe taxe platite sau nu. Cei de la FMI pe buna dreptate spun «Cine ne garanteaza ca ceea ce spuneti voi, ideea frumoasa, optimista, ca daca aveti TVA-ul mai mic incasati. Aratati-ne un proiect care a reusit pe aceasta zona»”, a declarat Ponta.

El a mai precizat ca s-a hotarat sa aplice aceasta masura la paine pentru ca este un produs unde este o „uriasa evaziune fiscala”, dar si pentru ca este un produs extrem de consumat in Romania, aceasta masura avand „o anumita semnificatie”.

Ponta a precizat ca deocamdata exista discutii cu ministrul Agriculturii si ministrul de Finante pentru punerea in aplicare a masurii. Premierul a mentionat ca reducerea TVA la paine la 9% ar presupune un impact de 150 de milioane de lei asupra bugetului de stat, bani care trebuie asigurati din alte parti ale bugetului de stat.

Sursa: mediafax.ro