Premierul Victor Ponta a declarat ca serviciile de informatii, parchetele si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ar trebui sa functioneze sub control parlamentar sa existe siguranta ca aceste institutii nu sunt folosite in batalii politice.

Ponta a precizat ca nu are nimic de reprosat in mod special actualei conduceri a Serviciului Roman de Informatii si a Serviciului de Informatii Externe, dar ca este necesar ca sistemul sa fie reglementat.

„Vorbim de un sistem in care serviciile de informatii sa fie sub un control parlamentar, transparent si cand e vorba de buget, si cand e vorba de operatiuni. Exact acelasi lucru trebuie sa fie si in ceea ce priveste parchetele, controlul CSM-ului si siguranta pentru noi toti ca toate aceste institutii de care un stat modern are nevoie nu sunt niciodata folosite in batalii politice”, a spus Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bratislava.

Premierul a amintit ca legea actuala stabileste ca pentru schimbarea conducerii serviciilor de informatii este necesara o propunere din partea presedintelui tarii si un vot in Parlament.

Ponta s-a aflat joi si vineri la Bratislava, unde a participat la o noua reuniune a prim-ministrilor din statele UE membre ale grupului „Prietenii coeziunii”, la care s-a discutat, in prezenta presedintilor Comisiei Europene si Parlamentului European, despre fondurile comunitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.