Acasă Multimedia Fotogalerie IMAGINI IMPRESIONANTE de la Marele Zid Chinezesc: „Marea coada a Chinei”! GALERIE...

IMAGINI IMPRESIONANTE de la Marele Zid Chinezesc: „Marea coada a Chinei”! GALERIE FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sute de mii de persoane din China au luat cu asalt saptamana aceasta Marele Zid Chinezesc, fotografiile aparute pe retele sociale cat si in presa internationala uimind intreaga lume. Un numar exact al celor care s-au aflat la celebrul monument nu este cunoscut.

Monumentul celebru al Chinei a fost asaltat saptamana aceasta de catre sute de mii de turisti si chinezi, ca urmare a sarbatorii nationale din aceasta tara. Marele Zid Chinezesc, avand o lungime de 8851 de kilometri, a fost pur si simplu sufocat de numarul impresionant de vizitatori, scrie Daily Mail.

Fotografiile in care sunt prezentate siruri imense de persoane aflate pe Marele Zid Chinezesc au facut deja inconjurul lumii si sunt deja descrise drept „Marea coada a Chinei„.

Construit pe parcursul secolelor de catre diversi imparati ai Chinei pentru a preveni invaziile mongole, Marele Zid Chinezesc a suferit diverse modificari, anumite portiuni ale acestuia fiind transformate in sectoare tematice pentru a face fata numarului imens de turisti care vin anual aici.

De cand politicianul Mao Zedong a declarat ca „Nu esti un bun chinez daca nu ai vizitat macar o data Marele Zid„, milioane de conationali au inceput sa vina in fiecare an la acest sit, cea mai populara portiune a monumentului pentru vizitatori fiind cea de la Badaling, aflata la nord de capitala Beijing.

Pentru ca saptamana aceasta chinezii au primit liber timp de sapte zile pentru sarbatoarea nationala, milioane de persoane au plecat in concedii, reusind astfel sa transforme autostrazile, soselele si alte artere rutiere in adevarate blocaje.

Marele Zid Chinezesc este doar unul dintre monumentele luate cu asalt saptamana aceasta, si alte locatii din China fiind blocate de-a dreptul din cauza traficului ingreunat.

24 de autostrazi nationale s-au transformat in spatii de stationare deoarece circa 86 de milioane de persoane au ales sa plece in concediu, spune presa din China. Sute de fotografii au fost postate pe retele sociale sau bloguri, in care se pot observa soferi nervosi sau familii intregi asteptand descongestionarea traficului rutier.

Academia de Turism din China a estimat ca aproximativ 362 de milioane de chinezi au decis sa isi paraseasca locuintele pentru a se putea bucura de saptamana libera. Criticile la adresa guvernului chinez nu au intarziat sa apara, deoarece a aprobat masura prin care saptamana dedicata sarbatorilor nationale sa devina libera pentru toti locuitorii statului.

„Nu am vazut absolut nimic in concediul nostru, cu exceptia capetelor altor persoane. Am vrut ca baiatul nostru de 11 ani sa invete ceva din calatoriile pe care le-am facut, dar nu am reusit si am ajuns sa ne intoarcem acasa mai obositi de cat am plecat”, a explicat Guo Zhijun din provincia Henan.

10.

IMAGINI IMPRESIONANTE de la Marele Zid Chinezesc10

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos