Acasă Stirile zilei Justitia Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei!

Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Traian Basescu a semnat decretele prin care se constata incetarea mandatului Monei Pivniceru in fruntea Ministerului Justitiei si prin care functia de ministru al Justitiei este preluata, interimar, de premierul Victor Ponta.

Presedintele Basescu a semnat, joi, decretul prin care se ia act de demisia Monei Pivniceru, ministrul Justitiei, si se constata incetarea functiei acesteia de membru al Guvernului, informeaza Presedintia.

De asemenea, Basescu a semnat si decretul prin care se desemneaza Victor Ponta, prim-ministru, ca ministru interimar al Justitiei.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, in calitate de ministru interimar al Justitiei, intentioneaza sa se intalneasca la inceputul saptamanii viitoare cu presedintele Traian Basescu, iar marti sa discute si cu sectia de procurori a CSM despre noii procurori pentru sefia Parchetului si a DNA.

„Am discutat deja si saptamana viitoare, marti, am solicitat – sper sa fie de acord – o intalnire cu sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii si tot luni sau marti o sa ma vad si cu presedintele”, a spus Ponta.

Presedintele CSM, Oana Schmidt-Haineala, a declarat, joi, ca intalnirea cu premierul Victor Ponta in chestiunea propunerii procurorilor sefi pentru Parchet si DNA va avea loc marti la ora 11, discutiile cu premierul avand in vedere calitatea acestui de ministru interimat al Justitiei.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos