Acasă Stirile zilei Vaticanul a dezvaluit primele cuvinte pe care PAPA FRANCISC le-a rostit dupa...

Vaticanul a dezvaluit primele cuvinte pe care PAPA FRANCISC le-a rostit dupa ce a fost ales!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vaticanul a dezvaluit primele cuvinte pe care cardinalul Jorge Bergoglio le-a rostit in momentul in care a fost ales de Conclav Papa Francisc, potrivit I-Media.

Cardinalul Jorge Bergoglio a spus „sunt un mare pacatos; increzator in mila si rabdarea lui Dumnezeu, in suferinta, accept”, in momentul in care a fost ales papa.

Acest episod, care s-a petrecut pe 13 martie, in a doua si ultima zi a reunirii Conclavului, in Capela Sixtina, este relatat de catre protopopul Bazilicii Sfantul Petru, cardinalul Angelo Comastri, participant la Conclav, intr-un documentar realizat de Centrul de Televiziune al Vaticanului (CTV) si care va fi difuzat pe 2 aprilie in Italia, sub forma de DVD.

Doar primele imagini ale acestui film de 50 de minute au fost dezvaluite presei miercuri, in timpul unei prezentari. Este vorba despre imagini filmate deasupra Vaticanului, cu fumul alb ce iesea de pe cosul Capelei Sixtine la ora locala 19.06 (20.06, ora Romaniei), pe 13 martie.

Filmul, in italiana, continua cu imagini de la prima aparitie a Papei Francisc la balconul Bazilicii Sfantul Petru. Urmeaza toate momentele cu incarcatura emotionala puternica ale unei secvente istorice, si anume elicopterul care il duce pe Benedict al XVI-lea de la Vatican la Castel Gandolfo, Vaticanul pe parcursul vacantei Scaunului Apostolic, iar apoi noul Papa Francisc luand cuvantul in fata pelerinilor in seara alegerii.

Documentarul se incheie cu imagini filmate foarte recent de CTV, la intalnirea istorica dintre cei doi papi, la 23 martie, la Castel Gandolfo, resedinta de vara a papilor, in apropiere de Roma.

Sursa: mediafax.ro