Acasă Politic Victor Ponta: Azi voi semna autodenuntul catre DNA! Voi spune clar faptele...

Victor Ponta: Azi voi semna autodenuntul catre DNA! Voi spune clar faptele grave pe care le-am comis indemnand oamenii sa vina la vot!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ca in cursul zilei de astazi va semna autodenuntul catre DNA in care recunoaste ca a indemnat oamenii sa vina la vot.

„Aici (in BPN, n.r.) trebuie sa luam decizii politice si prima decizie politica este accea de a avea o reactie la o actiune politica declansata de catre DNA impotriva celor care au votat la referendum. Cred ca este corect – eu unul am recunoscut, banuiesc ca veti recunoaste si dumneavostra (membrii BPN al PSD, n.r.) faptul ca am indemnat oamenii sa vina la referendum”, a spus Ponta, in prima parte a sedintei BPN, la care presa a avut acces.

El a precizat ca recunoaste si „fapta grava” pe care a comis-o in sensul in care a mers la vot si a votat „Da”, respectiv pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

„Cred ca e corect sa fim cu totii cercetati pentru aceste fapte cumplite care in mod normal – sigur, intr-o tara democratica – ar fi numite actiune de campanie electorala. La noi, nerespectand acest drept constitutional de a face campanie, se considera foloase necuvenite nepatrimoniale. Ideea de a obtine foloase necuvenite nepatrimoniale constand in voturi banuiesc ca este o infractiune comisa de toti politicienii din lume”, a spus Ponta.

El a aratat ca va semna autodenuntul catre DNA in cursul zilei de luni.

„Eu azi o sa semnez autodenuntul catre DNA, spunand foarte clar faptele pe care le-am comis. Banuiesc ca si dumneavoastra, ceilalti, care, in egala masura cu noi, ati indemnat oameni sa vina la vot”, a mai spus Ponta.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos