Premierul Victor Ponta are probleme mari dupa ce cumnatul sau a fost retinut de procurorii DNA, iar sora si mama sa dau cu subsemnatul in fata anchetatotilor, chiar la Targu Jiu cu oamenii de incredere de la CE Oltenia. După ce a fost huiduit și i s-a cerut demisia de către sindicaliștii de Complexul Energetic Oltenia, Ponta a decis să-l trimită pe ministrul Energiei, Andrei Gerea, la Târgu-Jiu pentru a calma spiritele.

Într-o vizită fulger și neanunțată, Andrei Gerea s-a întâlnit vinerea trecută cu sindicaliștii de la CE Oltenia. La această întâlnire, Gerea le-a promis sindicaliștilor că-l va demite pe managerul CE Oltenia, Laurențiu Ciurel.

”Rămâne problema rentabilizării companiei, care de o bună perioadă de timp înregistrează scăderi semnificative. Avem de-a face cu neîndepliniri foarte serioase ale planului de producţie, a angajamentelor, ţintelor contabile şi aşa mai departe. Vorbim aici de îndepliniri şi procentaje cuprinse între 25% şi 50%. Deci lucrurile acestea sunt de natură a ne semnala un deficit serios la nivel de management, la nivel de piaţă, a răspunderii de strategie şi atunci va trebui cu toţii să intervenim şi să luăm măsuri”, a declarat Andrei Gerea.

Ei bine, se pare că lucrurile s-au schimbat de vineri până luni. Jurnaliștii din presa locală au aflat că Laurențiu Ciurel i-a adus aminte lui Victor Ponta de ”datoriile” mai vechi și i-a transmis că nu merge singur la pușcărie, informează presa locală.

Ciurel i-a transmis premierului că nu va merge singur la pușcărie, aluzie la combinațiile financiare ale celor doi, care au debutat în 2007 – 2008, cu contractul încheiat de Complexul Energetic Rovinari, condus atunci de același Ciurel.

Pentru acel contract, Ciurel este în prezent urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție. Mai mult, contractul vădit ilegal de vânzare de cărbune în Serbia, sub prețul de producție, a fost încheiat de Ciurel cu acceptul lui Ponta, chiar în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

sursa: stiripesurse.ro

sursa foto: impactingorj.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.