Acasă Stirile zilei Social Victor Ponta a confirmat ca o va desemna pe Kovesi la sefia...

Victor Ponta a confirmat ca o va desemna pe Kovesi la sefia DNA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Victor Ponta a confirmat ca o va numi pe Laura Codruta Kovesi la sefia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Anterior, Ponta a spus zambind, inaintea discutiei pe care o va avea cu CSM legat de numirile procurorilor, sa spera ca astazi sa nu fie nevoie de Jandarmerie.

„Pentru dumneavoastra, toate perioadele sunt dificile, pentru ca de dumneavoastra este nevoie atunci cand sunt probleme. Eu astazi sper sa nu fie nevoie de Jandarmerie, de maine, sigur, va fi intotdeauna”, a spus Ponta.

Seful Guvernului va participa, la ora 11.00, la sedinta sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru o discutie privind nominalizarile pentru conducerea Parchetului General si a DNA, urmand ca dupa aceea sa aiba si o discutie cu presedintele Traian Basescu pe aceeasi tema.

Premierul Ponta, ministrul interimar al Justitiei, nu exclude varianta ca fostul procuror general Laura Codruta Kovesi sa fie numita la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, adaugand ca nu va demisiona din postul de prim-ministru daca aceasta persoana, considerata „omul lui Basescu”, va fi numita la DNA.

Mai multe persoane protesteaza, marti dimineata, la sediul CSM fata de posibila nominalizare a Codrutei Kovesi la conducerea DNA.

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) a cerut presedintelui si premierului, luni, sa revina asupra „declaratiilor de intentie” privind numirea sefilor PICCJ si DNA, intrucat „orice implicare politica a justitiei, fundamentata pe intelegeri meschine”, va afecta Romania pe plan intern si international.

„AMR solicita presedintelui Romaniei si Primului Ministru revenirea asupra declaratiilor de intentie in ceea ce priveste procedura de numire in functiile de conducere la nivelul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si al Directiei Nationale Anticoruptie, intrucat orice implicare politica a justitiei, fundamentata pe intelegeri meschine, dincolo de orice inchipuire, raportat si la timpurile pe care avem pretentia ca le traim, nu face decat sa genereze, pe plan intern, un dezechilibru intre puterile statului si un blocaj institutional, iar in plan international va condamna – pentru totdeauna – Romania la o lipsa de respect si de recunoastere a sa ca stat de drept”, s-a aratat intr-un mesaj adresat de AMR, luni, sefului statului si premierului, semnat de presedintele interimar al Asociatiei, Dan Spanu.

Sursa: mediafax.ro