Acasă Politic Viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu sprijina industria HoReCa

Viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu sprijina industria HoReCa

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In aceasta saptamana, in ultima sedinta de Consiliu Local Sector 2, a fost votat un proiect de hotarare initiat de viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu, proiect ce vine in sprijinul investitorilor din domeniul HoReCa. Pentru a diminua efectele negative ale pandemiei COVID-19 asupra industriei a fost initiat proiectul ce vizeaza deschiderea terasele care se vor putea extinde si pe trotuarul aferent localului, fara a afecta circulatia pietonilor.

Vestea a fost extrem de bine primita de catre antreprenori si lauda masura viceprimarului. „Salut initiativa viceprimarului Dan Cristian Popescu. Este o masura care vine in ajutorul industriei HoReCa, industrie ce a fost foarte afectata de masurile de restrictie impuse de epidemia Covid-19. La nivelul Bucurestiului suntem unul dintre cei mai mari angajatori si, doar prin astfel de proiecte, in care administratia publica vine in intampinarea nevoilor mediului privat, vom putea contribui la repornirea economiei tarii”, a declarant Dragos Petrescu, presedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA).

Proiectul de hotarare vine si in sprijinul angajatilor din aceasta industrie, care se reintorc la munca, dar si in sprijinul statului, degrevandu-l pe acesta de presiunea bugetara exercitata de somajul tehnic.

„In Bucuresti sunt 31.000 de angajati din localuri si societati de catering, care risca sa-si piarda locul de munca. Acestora li se adauga cei din hoteluri si personalul adiacent. Mai mult, odata cu deschiderea restaurantelor, terasele vor deveni spatii mult mai sigure pentru noi toti, in aceasta perioada de criza sanitara. Prin acest proiect ajutam industria HoReCa, cel mai greu incercat segment al economiei romanesti. in sectorul 2 sustinem mediul privat, dar venim, in primul rand, in intampinarea locuitorilor prin aceasta masura. Dupa doua luni si jumatate de restrictii, vom avea un spatiu suplimentar pentru recreere si petrecere a timpului liber”, declara viceprimarul Dan Cristian Popescu.