Acasă Politic Veste buna. Ludovic Orban: Accesul in anumite zone pe plaja se va...

Veste buna. Ludovic Orban: Accesul in anumite zone pe plaja se va putea face, de luni, cu cearsaful

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, ca, de la 1 iunie, accesul pe plaje se va putea face in anumite zone cu cearsaful sau prosopul, fiind respectata distanțarea de 2 metri intre persoane, inclusiv pentru cei care vor sa stea pe sezlong.

„In Hotararea de Guvern referitor la deschiderea plajelor, acolo am specificat ca pe plajele amenajate accesul se face cu sezlonguri care trebuie sa fie la 2 metri. Aici o sa facem o revenire, pentru ca asta nu inseamna ca interzicem pe o anumita suprafața dintr-o plaja amenajata ca oamenii care nu au resurse financiare sa isi achiziționeze sezlonguri cu 8-10 lei sa poata sa vina cu prosopul, cu cearsaful. O sa facem corectura.

Sensul textului din Anexa 3 a Hotararii de Guvern nu era de a interzice persoanelor care vor sa vina la plaja si care n-au posibilitatea sa-si ia sezlongul, ci de a spune ca pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent ca e vorba de plaje care sunt la mare sau la lacuri, accesul se face cu sezlonguri care au o anumita distanțare.

Vom specifica foarte clar ca este permis pe anumite zone fiecare sa vina cu cearsaf, prosop”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat ca ordinul care include normele aplicate teraselor si plajelor incepand de luni va fi publicat vineri seara.

„Ordinul, lucreaza la el secretarul de stat Parjol. Sunt aproape gata. Vor fi publicate in seara aceasta”, a afirmat acesta.