Acasă Stirile zilei Social Viața bate filmul: Un polițist din Botoșani a dus cu mașina Poliției...

Viața bate filmul: Un polițist din Botoșani a dus cu mașina Poliției un șofer la bancomat să scoată bani de șpagă

Bancomat
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Unul dintre polițiștii de la Rutieră din Botoșani reținut pentru luare de mită a dus o dată un șofer cu mașina poliției până la un bancomat, întrucât acesta nu avea bani la el să-i dea șpagă.

Ancheta procurorilor DNA la Serviciului Rutier Botoșani scoate la iveală aspecte de neînchipuit, scrie Monitorul de Botoșani.

Un șofer oprit în trafic pentru o abatere rutieră nu avea niciun ban la el, ci doar cardul de debit. Polițistul ar fi putut să-l amendeze, dar nu a vrut sub niciun chip să renunțe la șpagă, astfel încât l-a luat pe șofer în mașina poliției și a mers cu acesta până la un bancomat din Botoșani, de unde contravenientul a scos bani și i-a dat mita.

Anchetatorii au solicitat imaginile surprinse de camera de supraveghere de la bancomatul cu pricina, pentru a vedea dacă polițistul apare în filmare. În plus, s-au solicitat și informațiile cu privire la suma retrasă, pentru a vedea dacă aceasta coincide cu șpaga oferită de șofer pentru a scăpa de sancțiune.

Deocamdată, aceste informații nu fac parte din probatoriul administrat de procurori, astfel că cercetările nu au fost extinse față de agentul în cauză și pentru această faptă. Din acest motiv, nici numele său nu a fost făcut public.

Alți doi polițiști au cerut produse lactate

Cert este că procurorii Direcției Naționale Anticorupție continuă să administreze și alte probe obținute în timpul investigațiilor, iar dacă cercetările vor scoate la iveală fapte noi, ancheta va fi extinsă.

Într-un alt caz, probat de procurori și introdus în probatoriu, doi polițisti au cerut și au primit de la un șofer câte un pachet cu produse lactate, în valoare de 50-60 de lei.

16 foști și actuali polițiști din cadrul Serviciului Rutier Botoșani sunt acuzați de DNA că ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei și 100 euro de la mai mulți șoferi opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, în perioada iunie-noiembrie 2020.

În urma descinderilor de pe 2 iunie, 8 polițiști au fost arestați preventiv, iar alți 8 au fost plasați sub control judiciar. Ulterior, și în cazul celor arestați măsura a fost revocată de Curtea de Apel Suceava, cei opt fiind plasați și ei sub control judiciar.