Acasă Stirile zilei Social Romanii nu mai vor sa lucreze munci grele. Guvernul, acord pentru a...

Romanii nu mai vor sa lucreze munci grele. Guvernul, acord pentru a aduce muncitori din Filipine

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Piața filipineză a muncii continuă să se extindă în Europa după ce un oficial guvernamental din Filipine, Silvestre Bello III, și însărcinatul cu afaceri al ambasadei române au semnat un memorandum de înțelegere pentru angajarea mai multor muncitori filipinezi în România, potrivit publicației locale Sunstar, preulate de Rador.

În România lucrează acum doar 1.500 de muncitori filipinezi, majoritatea în firme din domeniile sănătății, siguranței și transporturilor.

Ambasadorul României a declarat că țara sa are o piață competitivă a muncii, deoarece în România vin să muncească emigranți din mai multe țări asiatice, între care Vietnam, Nepal și India.

Memorandumul reprezintă deopotrivă un cadru de lucru și un punct de pornire pentru colaborarea dintre guvernele român și filipinez, pentru a se asigura că filipinezii vor fi protejați în România.

România este a șaptea țară europeană care încheie un acord bilateral cu Filipine în domeniul muncii, pe lângă Regatul Unit, Germania, Cehia, Elveția, Italia și Spania.