Pe vremea lui Ceausescu sa vorbesti despre relatiile dictatorilor era un subiect tabu, pana si reprezentantii fostei securitati se fereau sau inchideau ochii la aceste discutii. Elena Ceausescu a trait o poveste de iubire inainte de a se casatori cu Nicolae, in timp ce alti barbati i-au fost amanti chiar in perioada in care formau cuplul prezidential. 
Dupa evenimentele din 1989, istoricii si nu numai au inceput sa se „aplece” si asupra vietii intime a sotilor Elena si Nicolae Ceausescu. Fosta prima doamna a tarii ar fi avut o viata amoroasa destul de infierbantata, daca ar fi sa dam crezare listei de amanti care circula in spatiul public. Astfel, prima iubire a Elenei Ceausescu a fost tatal naistului Gheorghe Zamfir, tanar pe care l-a cunoscut in satul natal, la Petresti. Relatia dintre cei doi a fost de scurta durata, pentru ca barbatul a plecat la Bucuresti, unde s-a angajat chelner. Elena a venit dupa el, dar fostul iubit nu a mai dorit-o.

 

Relatia cu fratele dictatorului Nicolae Ceausescu

Aceasta a ramas, totusi, in Bucuresti s-a inscris si a inceput sa activeze in Partidul Comunist, perioada in care l-a cunoscut pe Nicolae Ceausescu. La Bucuresti, primul pe lista de cuceriri se pare ca a fost Marin Ceausescu, fratele dictatorului. Povestea lor s-a terminat rapid, odata cu plecarea acestuia in armata. Mihaela Ceausescu, fiica lui Marin, care s-a sinucis la Viena dupa moartea sotilor Ceausescu in decembrie 1989, a descris in cartea „Nu regret, nu ma jelesc, nu strig“ relatia dintre Elena si tatal sau: „tanti Lenuta avea o slabiciune deosebita pentru Marin, pe care-l cunoscuse inaintea lui Nicolae si cu care chiar flirtase o scurta perioada… Asa ziceau gurile rele din familie si ii mai reprosa si mama la necaz lui tata, dar asa, mai mult in gluma, luandu-l peste picior: «De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, ca salvai, dracu’, tara de la urgie?!»”.

 

Povestea de dragoste cu medicul Schechter

In anul 1939, in perioada cat viitorul dictator era la inchisoare, Elena a „profitat” si a avut o relatie cu un soldat neamt. Cea mai lunga si mai „intensa” poveste de iubire a fost cea cu doctorul Abraham Schechter. Acesta a fost timp de 17 ani medicul personal al familiei Ceausescu.

„Odata, in Primaverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vila, cei trei au intrat cu masina in curtea resedintei cuplului Ceausescu. Nicolae a coborat si a inceput sa urce scarile pentru a intra in casa. In urma sa venea Elena, urmata de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. In timp ce urcau pe scari, cel care mi-a povestit scena a vazut cum doctorul a mangaiat-o usor pe fund pe Tovarasa“, povesteste fostul colonel Dumitru Burlan, fost angajat in serviciul de Garda al Directiei a 5 a Securitatii, in cartea „Dupa 14 ani – Sosia lui Nicolae Ceausescu se destainuie“.

Citeste povestea integrala pe adevarul.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.