Studii recente au demonstrat faptul ca oamenii care consuma apa imbuteliata in sticle de plastic se pot imbolnavi de cancer, dar cu toate acestea majoritatea ignora riscurile pe care le presupun PET-urile pentru sanatate.

Potrivit cercetatorilor apa imbuteliata in sticle de plastic se transforma intr-o adevarata otrava, avand o mare concentratie de bacterii nocive, atunci cand este expusa constant razelor solare. Desi incolora si cu aspect cristalin, apa contine microorganisme ce se dezvolta in ritm exponential. Printre altele, apar culturi de Cyptosporidium care sunt  responsabile pentru 25% din cazurile de greata, diaree, febra si care, pentru batrani si copii, pot fi fatale. In plus, plasticul ambalajului tinut la temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius elibereaza o serie de substante toxice, cum ar fi bisfenol A, despre care cercetari efectuate in Statele Unite ale Americii au demonstrat ca este cancerigena.

„Bifenolul eliberat de PET-urile expuse la soare provoaca tulburari hormonale care duc la boli endocrine, infertilitate la femei, dezvoltarea precoce a glandelor mamare la copii. Daca sunt inghetate, ambalajele de tip PET mai pot elibera si dioxina, o substanta toxica, daunatoare organismului uman”, spune medicul brailean Mihaela Tite. Aceasta precizeaza ca recipientele de plastic sunt cu atat mai nocive cu cat sunt refolosite. “Daca le spalam cu apa fierbinte sau le incarcam cu lichide fierbinti, cum ar fi ceaiul, aceste ambalaje din plastic vor elimina tot felul de substante nocive”, precizeaza medicul Tite.

Specialistii spun ca substantele din structura sticlelor de plastic se transfera foarte usor in lichidele cu care intra in contact. “Aceste substante au impact negativ asupra ficatului, rinichilor, inimii, culminand cu probleme de oncologie”, afirma si medicul generalist Marian Baciu. Acesta sfatuieste populatia sa evite folosirea recipientelor si ambalajelor de plastic si sa pastreze bauturile si alimentele in vase din sticla sau metal. De asemenea, trebuie folosite tacamuri din lemn sau metal, iar alimentele procesate nu trebuie invelite in plastic.

 

Nocive si pentru sanatatea umana si pentru mediul inconjurator>>>>>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.