VEZI 4 secrete pentru cel mai iubit DESERT de vara. Cum sa faci INGHETATA perfecta

Raw Life and Style

Daca iti place atat de mult inghetata incat esti gata sa o pregatesti si singur acasa, te invatam cum sa o transformi intr-un desert light in zilele toride.

Inghetata este unul din ingredientele cele mai placute ale verii si daca n-ai fi ingrijorat de numeroasele ei calorii, mai ca ai trece-o pe lista alimentelor de fiecare zi. Vestea buna e ca exista mici trucuri pentru inghetata facuta acasa prin care sa o transformi intr-un desert permis si cand tii cura, dar la fel de gustos ca acela cumparat de la magazin.

In reteta de inghetata vei regasi aproape intotdeauna oua si smantana. Adica, acele doua ingrediente pline de grasimi si calorii, ca sa nu mai punem la socoteala zaharul adaugat uneori pentru a face inghetata mai dulce. Iata niste solutii ingenioase:

1. Foloseste gelatina

Daca iti doresti o inghetata light care sa imite gustul inghetatei de la magazin, ai nevoie de acel ingredient care sa o faca cremoasa fara sa folosesti smantana grasa. In acest caz poti folosi gelatina. E un ingredient fara aroma si gust, care adauga o textura matasoasa inghetatei tale fara sa aduca si un plus de grasimi si calorii. In plus, previne formarea cristalelor (acele ace de gheta) care apar atunci cand incerci sa faci o inghetata light.

Click pe aceeasi tema:  CUTREMUR de 4,7 grade pe scara Richter in zona Vrancea, fiind simtit si la Bucuresti!

2. Cumpara-ti un aparat de facut inghetata

Nu e cea mai ieftina investitie, dar merita daca iti place foarte mult inghetata. Cel mai ieftin aparat de inghetata costa in jur de 200 RON, iar cel mai scump ajunge la peste 2.000 RON, dar daca stii ca il vei folosi frecvent in cele 3 luni de vara este o investitie de nadejde. Asta pentru ca amesteca continuu ingredientele si te va ajuta sa obtii textura cremoasa a inghetatei.

3. Foloseste lapte condensat

Click pe aceeasi tema:  Pretul alimentelor ar putea creste cu peste 5 la sută din luna martie

Textura despre care tot vorbim este cel mai important aspect al inghetatei, iar daca incerci sa faci un desert light acesta are de suferit. In primul rand pentru ca vei folosi mai putine grasimi, ceea ce va face inghetata va fi mai subtire si va face ace de gheata la congelator. Ca sa rezolvi problema poti adauga lapte condensat dulce. Cu acesta nu numai ca nu vei mai avea nevoie de zahar, dar vei obtine si o aroma bogata, si o textura moale.

4. Adauga mai multa savoare cu lapte batut

In locul laptelui simplu din reteta foloseste lapte batut. Acesta are putine grasimi, se comporta ca si laptele obisnuit in reteta, dar are gustul bun al iaurtului.









spre