Acasă Timp liber Spiritualitate Vestea care va schimba total Biserica Catolica! Papa va ridica interdictia veche...

Vestea care va schimba total Biserica Catolica! Papa va ridica interdictia veche de secole!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un prieten din copilarie al papei Francisc sustine ca suveranul pontif intentioneaza sa ridice interdictia veche de secole privind casatoria preotilor catolici si ca i-ar fi transmis unei femei divortate „care traieste in pacat” ca poate lua Sfanta Impartasanie.
Papa ar considera prevederea legata de celibatul preotilor drept „arhaica” si „ca nefiind parte din doctrina Bisericii”, potrivit confidentului sau, argentinianul Oscar Crespo, potrivit dailymail.co.uk.
De asemenea, prietenul suveranului pontif a declarat ca acesta ar fi sustinut cu tarie ca doreste reformarea unei alte reguli a Bisericii Catolice care interzice persoanelor divortate sa primeasca Sfanta Euharistie (Impartasanie, n.r.).
Potrivit lui Crespo, Francisc a spus ca modificarea prevederii potrivit careia persoanele divortate nu pot lua parte pe deplin la viata bisericii este „prioritatea numarul unu” a pontificatului sau.
Argentinianul a mai declarat ca papa ar fi trimis un mesaj unei femei divortate care „traieste in pacat” alaturi de un nou partener ca se poate spovedi si poate primi Sfanta Euharistie.
Biserica Catolica nu recunoaste divortul si considera ca orice persoana care se recasatoreste sau are relatii sexuale cu alta persoana decat cea cu care s-a casatorit prima data comite adulter, iar primirea Sfintei Euharistii in aceste conditii este considerata un pacat si mai grav.
Argentinianca Claudia Garcia Larumbe, de profesie invatatoare, i-a trimis papei un mesaj prin intermediul lui Oscar Crespo, intrebandu-l daca chiar nu are voie sa se spovedeasca sau sa primeasca Sfanta Euharistie, dupa ce s-a mutat impreuna cu noul sau partener.
Papa i-ar fi raspuns, prin intermediul lui Crespo: „Transmite-i ca papa a spus ca se poate spovedi si se poate impartasi”.
Claudia Garcia Larumbe, in varsta de 39 de ani, a declarat pentru tabloidul britanic ca a ramas „fara cuvinte si foarte emotionata”, dupa ce a primit permisiunea personala a papei de a participa la ceremoniile religioase catolice.
Informatiile date publicitatii ar trebui sa ofere speranta milioanelor de credinciosi divortati, dar si milioanelor de clerici care se simt din ce in ce mai putin confortabil cu o viata de celibat, comenteaza publicatia.
Suveranul pontif, in varsta de 78 de ani si care celebreaza vineri implinirea a doi ani de cand a devenit capul Bisericii Catolice, i-a spus lui Crespo: „Schimbarile se impun fie cu timpul, fie prin varsare de sange, iar eu aleg pacea”, un semn ca nu ar intentiona fortarea reformelor radicale cu riscul de a destabiliza Biserica, mai scrie publicatia britanica.
Oscar Crespo, in varsta de 77 de ani, bun prieten si fost coleg de clasa in scoala gimnaziala cu papa, a calatorit la Roma in luna octombrie a anului trecut si a petrecut cateva ore alaturi de Francisc in apartamentele private ale acestuia de la Vatican.
Argentinianul a declarat, potrivit tabloidului britanic, ca suveranul pontif, al carui nume real este Jorge Bergoglio, a fost foarte „serios si inflacarat” in timp ce vorbea despre ceea ce a descris ca fiind „principalele sale doua planuri”.

„Mi-a spus ca acestea sunt prioritatile sale ca papa. Prima este schimbarea regulilor privind persoanele divortate. Cea de-a doua este eliminarea legii celibatului. A spus ca aceasta nu face parte din doctrina Bisericii si ca a fost impusa in urma cu peste o mie de ani de un alt papa, iar el o considera invechita, o gandire arhaica ce trebuie rediscutata. Papa crede ca Dumnezeu i-a facut pe toti oamenii sa traiasca in sanul familiei, inclusiv pe preoti”, a declarat Oscar Crespo pentru Daily Mail.

Aceasta nu este prima data cand Francisc, primul papa non-european din ultimii 1.700 de ani, isi exprima parerile personale moderate referitor la abordarea traditionala a Bisericii Catolice privind la celibatul preotilor.
In luna mai a anului trecut, papa a spus unui grup de reporteri ca „celibatul este un dar pentru biserica, dar, din moment ce nu este o dogma, usa este mereu deschisa”.
De asemenea, in urma cu cateva saptamani, cand a fost abordat de un activist care sustine cauza preotilor casatoriti, Francisc a raspuns ca problema „este pe agenda” sa.

sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos