Mihai Nesu a primit un ajutor nesperat din Statele Unite ale Americii , din partea medicului Ion Alexie. Cu ajutorul medicului Ion Alexie, stabilit in SUA, fostul international ar putea intra intr-un program destinat oamenilor aflati in astfel de situatii. Americanii de la “Invivo Therapeutics” au reusit sa obtina rezultate in tentativa de a vindeca bolnavi cu leziuni acute la maduva spinarii, dezvaluie in exclusivitate sportnews.ro si libertatea.ro.

Testele au fost pozitive la rozatoare paralizate, iar apoi la oameni. De anul trecut, specialistii de peste Ocean au inceput sa trateze oficial persoane care au suferit accidente recente. Planul medicilor din SUA ii cuprinde si pe bolnavii cronici, categorie in care se incadreaza Nesu. Doctorul Alexie a discutat cu un reprezentat al companiei Invivo Therapeutics saptamana trecuta. Actualmente, procedura chirurgicala se efectueaza in cateva centre specializate de neurochirurgie din SUA, iar in viitor vor fi deschise noi astfel de sedii.

Compania are in plan ca in decursul anului viitor sa ceara aprobarea de la FDA (Food and Drug Administration) pentru aplicarea precedurii la pacienti cu accidente vechi ale maduvii spinarii. Cand FDA isi va da acordul, doctorul Alexie va incerca sa-l califice pe Mihai Nesu pentru a participa la studiile ce se vor efectua. Doctorul Alexie, specialist in boli infectioase si medicina interna, a discutat cu Mihai despre aceasta sansa neasteptata si a primit acordul pacientului. “Este ceva unic in lume, bazat pe implantul unui polimer special cu sau fara celule stem. Incercam sa-i facilitam lui Mihai accesul la un program de testare. Daca americanii vor raspunde pozitiv, Mihai nu va plati nici un ban”, ne-a spus medicul roman, care a adaugat: “Daca rezultatele testarii vor da rezultatele dorite, Mihai va avea ocazia sa mearga din nou. In astfel de situatii, merita sa risti pentru ca nu exista alternativa. Nu discutam despre ceva care se va intampla acum, intr-o zi sau o luna. Cu rabdare, minunea la care speram toti s-ar putea realiza”.

Mihai Nesu se afla in Bucuresti, pentru recuperare. Fostul fundas a fost vizitat de jucatorii alaturi de care a scris istorie la Steaua. George Ogararu, Petre Marin sau Sorin Paraschiv i-au facut o surpriza “Bichonului”. Contactat de Libertatea, Nesu s-a rezumat sa spuna: “Pentru sanatatea mea, este mai bine sa nu vorbesc cu presa. Va rog sa ma intelegeti”. Mihai Nesu si doctorul Alexie (stanga) s-au cunoscut in SUA, acolo unde fostul fotbalist a fost la tratament. Pentru mai bine de un an, romanul a fost medicul personal al regretatului Michael Jackson, regele muzicii pop. Alexie a fost singurul om care a anuntat anul trecut ca “recuperarea lui Mihai este posibila”.

surse: sportnews.ro, libertatea.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.